SEMNAL EDITORIAL: “Preventie primara in carie si paradontopatii”

Preventie_primara.jpgEditura Didactica si Pedagogica a editat volumul “Preventie primara in carie si paradontopatii”, scris de Marian Cuculescu. Cartea are 592 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 60 RON.

Scoala romaneasca de medicina dentara are o frumoasa traditie a practicii preventive. Odata cu infiintarea facultatilor de profil stomatologic, deschizatori de drumuri, precum prof. dr. Patru Firu, prof. dr. Mircea Rusu, prof. dr. Ioan Gal, conf. dr. Livia Zarnea, sef lucr. dr. Florica Motas – si alti inaintasi – au format in acest spirit generatii intregi de medici. In ultimele doua decenii, beneficiind de sprijinul unor reputati specialisti europeni, elevii acestor mari formatori de scoala din centrele universitare medicale traditionale au continuat si dezvoltat activitatea maestrilor lor, racordand-o in mod fericit la programele de cercetare stiintifica internationale.

Este de notorietate ca dinamica patologiei oro-dentare ca si contextul social-istoric au constituit dintotdeauna repere esentiale in orientarea strategiilor profilactice adecvate momentului. Din aceasta perspectiva, prezentul tratat de Preventie primara in carie si parodontopatii se inscrie intr-o oferta informativa moderna si adecvata, prin care conf. dr. Marian Cuculescu si colectivul pun la dispozitia studentilor si a medicilor practicieni orientarea contemporana a scolii bucurestene de medicina dentara privind masurile eficiente de evitare a imbolnavirilor aparatului dento-maxilar.

SEMNAL EDITORIAL: “Prevenţie primară în carie şi paradontopatii”

preventie primara.jpgEditura Didactică şi Pedagogică a publicat volumul “Prevenţie primară în carie şi paradontopatii”, scris de Marian Cuculescu. Cartea are 592 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 60 de lei.

Şcoala românească de medicină dentară are o frumoasă tradiţie a practicii preventive. Odată cu înfiinţarea facultăţilor de profil stomatologic, deschizători de drumuri, precum prof. dr. Pătru Firu, prof. dr. Mircea Rusu, prof. dr. Ioan Gal, conf. dr. Livia Zarnea, şef lucr. dr. Florica Motaş – şi alţi înaintaşi – au format în acest spirit generaţii întregi de medici.
(more…)