SEMNAL EDITORIAL: “Farmacologie, editia a V-a, revizuita si adaugita”

Editura All a publicat volumul “Farmacologie, editia a V-a, revizuita si adaugita”, elaborata de un colectiv de prestigioase cadre universitare de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, sub conducerea prof. dr. doc. Valentin Stroescu.

Lucrarea este rodul unei bogate experiente stiintifice si didatice, are 423 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 40 RON.

Farmacologia respecta tematica si sistematizarea programei universitare, fiind insotita de explicatii si comentarii ample. Lucrarea se adreseaza atat studentilor, cat si medicilor care se pregatesc pentru examenul de rezidentiat; face parte din tematica examenelor universitare si postuniversitare.

Capitolul de farmacologie generala este complet revizuit; se pune accentul pe cele mai importante procese ale farmacocineticii si farmacodinamicii. A fost introdus un capitol ce descrie medicamentele cu actiune asupra metabolismului osos. Capitolul de steroizi anabolizanti a fost inlocuit cu un capitol ce abordeaza in detaliu problema hormonilor sexuali, inclusiv medicatia contraceptiva.

Capitolul de medicatie hopolipidemianta a fost completat cu cele mai importante medicamente si indicatile lor in diferitele tipuri de dislipidemii. Capitolul de antibiotice si chimioterapice a fost revizuit si completat cu cele mai noi medicamente aparute si folosite de clinica.