SEMNAL EDITORIAL: “Chirurgie volumul I. Propedeutica si tehnici de baza”

chirurgie_vol1.jpgEditura SITECH a publicat volumul “Chirurgie volumul I. Propedeutica si tehnici de baza”, scris de Fane Ghelase. Cartea are 300 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 65 de lei.

Volumul prezinta o serie de capitole curriculare necesare pentru introducerea in studiul pregatirii medicale in special pentru studentii anului II, asistenti medicali si moase, dar si pentru alte categorii de studenti medicisti, capitole utile pentru practica de spital si ambulator.

In afara notiunilor de asepsie si antisepsie, infectie, sterilizare, hemoragie, traumatisme, soc, anestezie, antibiotice, utile oricarui cadru medical, manualul prezinta si unele tehnici medico-chirurgicale elementare de baza ale practicii profesiunii medicale cum sunt: instrumentarul pentru chirurgie deschisa si laparoscopica, injectiile, incizia si sutura, pansamentele, drenajul, cateterisme etc. Am prezentat de asemenea unele notiuni de baza ale acordarii primului ajutor in urgente medico-chirurgicale cum sunt hemostaza, resuscitarea cardio-respiratorie, transfuzia, oxigenoterapia etc.

Manualul are o prezentare clara, didactica, ilustrat cu multe desene si fotografii ce fac parcurgerea sa cu multa placere si notiunile mai accesibile intelegerii si fauririi lor.