Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România – APAN România organizează pe 22 februarie 2017, la ora 17.30, un nou eveniment destinat sclerozei multiple. De această dată tema abordată este FRICA și gestionarea ei, având-o ca invitat pe psihologul Manuela Mihai.

Fiind o afecțiune nu foarte cunoscută (la nivelul României estimarea numărului de persoane cu #SM este de 8.000, cu o diagnosticare atingând un număr mult mai mic), cei care primesc un astfel de diagnostic nu cunosc multe dintre aspectele ce țin de simptomele, tratamentele și în general viața cu SM, prin urmare apar o multitudine de temeri. Este esențială informarea în detaliu asupra acestei afecțiuni, dar la fel de utile sunt și tehnicile de a gestiona aceste trăiri și emoții.

APAN România te invită la un seminar practic, de la care invitații vor pleca atât cu noțiuni teoretice cât mai ales cu tehnici concrete pe care să le poată pune în aplicare. Detalii pe pagina de eveniment, AICI

Vor fi prezentate aspecte ce țin de:

  1. Axa timpului (trecut-prezent-viitor) cu implicațiile sale asupra gândurilor și emoțiilor:

– gândurile despre trecut generează tristețe;

– gândurile orientate spre prezent: pace, liniște, relaxare, vindecare;

– gânduri cu privire la viitor: anxietate, stres, frica.

  1. Corpurile fizic, emoțional și mental, cu influența lor asupra producerii sau dispariției bolii
  2. Respirația conștientă, ca mecanism prin care se îndreaptă atenția spre prezent.
  3. Exerciții practice: tipuri de respirație conștientă care stopează gândurile/emoțiile distructive (cele orientate către trecut sau viitor)
  4. Q&A

Seminarul despre “FRICĂ” se desășoară la Complexul de Servicii Sociale OMINIS, strada Turnul Măgurele 17A, sector 4, București, în cadrul Centrului de Formare Profesională.

Dată fiind capacitatea limitată a sălii este necesară anunțarea în avans a participării și obținerea unei confirmări de participare. Solicitările se trimit pe email mailto:info@afectiuni-neurodegenerative.ro.