Sediu de 200.000 de lei pentru Dispensarul TBC din oraşul Babadag

Dispensarul TBC din oraşul Babadag funcţionează din acest an într-un imobil nou pentru care autoritatea locală a cheltuit 200.000 de lei, a declarat primarul oraşului, Georgian Caraman.

Primăria a început în paralel întocmirea documentaţiei necesare mutării aparatului de radiologie din fostul imobil în noul dispensar, documentaţie care trebuie avizată de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

“Consultaţiile şi tratamentul se acordă în noul imobil al Dispensarului TBC şi doar analizele se efectuează în clădirea veche. Primăria a plătit pentru noul sediu circa 200.000 de lei şi achită în continuare facturile primite pentru utilităţi”, a afirmat primarul Caraman.

El a mai spus că avizul CNCAN este necesar pentru mutarea aparatului de radiologie în noul imobil destinat Dispensarului TBC.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), începând de anul trecut Dispensarul TBC din oraşul Babadag este secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.

Anul trecut, DSP a înregistrat două focare de tuberculoză pulmonară în judeţ, unul dintre ele cu patru persoane afectate fiind identificat în oraşul Babadag.

O statistică a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” a arătat anul trecut că judeţul Tulcea este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de TBC. În primul semestru al anului 2017, judeţul a înregistrat un indice de referinţă de 150,6, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului anterior indicele de referinţă a fost de 106,8.

Pentru darea în folosinţă a angiografului achiziţionat de SJU în anul 2015, CNCAN a emis aviz de funcţionare anul trecut, potrivit conducerii spitalului. AGERPRES