Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți


Luni, 24 Octombrie 2016

Trei şefi din spitale au fost găsiţi de ANI în incompatibilitate şi conflict de interese

ANI_logo.jpgAgenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum şi indicii privind existenţa conflictului de interese de natură penală în cazul a trei foşti sau actuali angajaţi cu funcţii de conducere în sistemul de sănătate publică.
Potrivit unui comunicat al ANI, Marius Florin Coroş, şef secţie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 15 octombrie 2008 - 31 martie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de şef secţie la Secţia Clinică Chirurgie Generală I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi administrator la SC Almamedical SRL, încălcând astfel dispoziţiile art.178, alin.(1), lit.b) din Legea nr.95/2006.

Duminica, 23 Octombrie 2016

Vlad Voiculescu: "Contractul managerilor de spitale va fi schimbat semnificativ"

voiculescu_vlad3.jpgContractul managerilor de spitale va fi schimbat în mod semnificativ, astfel încât indicatorii de performanţă să reflecte gradul de satisfacţie şi siguranţa pacientului, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-un interviu pentru Digi24.
''Contractul de management va fi schimbat într-un mod semnificativ, indicatorii de performanţă vor fi reformaţi, ca să zic aşa. Măsurarea performanţei unui manager va depinde, printre altele, de două elemente esenţiale, şi anume: satisfacţia pacientului şi siguranţa pacientului. Siguranţa pacientului cuprinde toate acele lucruri privind infecţiile nosocomiale, păstrarea unei infrastructuri adecvate în spital, a unei structuri de personal adecvate'', a spus Voiculescu.Duminica, 23 Octombrie 2016

Gradul de satisfacţie al pacienţilor trataţi în spitale va fi testat prin SMS

Gradul de satisfacţie al pacienţilor care au fost trataţi într-un spital va fi testat pe baza unui chestionar pe care îl vor primi prin SMS la externare, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-un interviu acordat Digi24. "Noul mecanism de feedback este foarte simplu: atunci când pleci de la spital primeşti un SMS cu câteva întrebări, la care poţi să răspunzi, de asemenea, prin SMS sau poţi să răspunzi online, dacă ai un smartphone. (...) Întrebările vor fi sub 10 la număr şi vor cuprinde elementele esenţiale din care să putem extrage satisfacţia reală a pacientului", a explicat Voiculescu.

Duminica, 23 Octombrie 2016

Pacienţii se vor putea programa online pentru internare la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din Covasna

spital cardio.jpgSpitalul de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna va implementa, în scurt timp, un sistem de programare online care va face mai accesibilă şi transparentă internarea bolnavilor, a declarat managerul instituţiei, Joos Ştefan. Potrivit acestuia, în spital sunt trataţi anual peste 14.000 de pacienţi din toată ţara, dar numărul celor care solicită internarea este mult mai mare, prin urmare există liste de aşteptare spre nemulţumirea unora dintre ei.

unifarm

Duminica, 23 Octombrie 2016

Premieră chirurgicală, la Spitalul Bagdasar Arseni

spital bagdasar arseni.jpgO echipă de medici de la Spitalul "Bagdasar Arseni", condusă de neurochirurgul Jean Ciurea, a efectuat la începutul săptămânii trecute o intervenție chirurgicală în premieră în România la o pacientă cu distonie primară complexă cervicală și axială, operația constând în introducerea unui electrostimulator la nivelul țesutului cerebral.
"Luni a fost realizată prima intervenție la o pacientă cu distonie, iar marți a fost operat cel de-al doilea pacient. Prima pacientă operată avea distonie primară complexă cervicală și axială. Distonia reprezintă o tulburare de mișcare care poate să nu răspundă la tratament medicamentos și trebuie luat în considerare tratamentul chirurgical, care poate fi ablativ sau neuromodulator. Există forme de distonie care epuizează pacientul, pentru că nu permit ca acesta să se hrănească și să se odihnească", a explicatneurochirurgul.

Duminica, 23 Octombrie 2016

Spitalul din Vâlcele, închis în urmă cu cinci ani, generează pierderi de 150.000 de lei anual

Fostul Spital de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, trecut în subordinea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din Covasna şi închis în urmă cu aproape cinci ani, generează pierderi anuale de 150.000 de lei, iar administratorii acestuia vor să se debaraseze de clădire.
Managerul Spitalului de Cardiologie, Joos Ştefan, a declarat că a iniţiat demersurile pentru predarea clădirii către Ministerul Sănătăţii, menţionând că există interes din partea autorităţilor locale din Vâlcele de a o prelua.Joi, 20 Octombrie 2016

Dispensarul TBC al Spitalului Judeţean Târgovişte a fost inaugurat după lucrări de reabilitare

Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte a fost inaugurat, după lucrări de reparaţii capitale în valoare de 1,9 milioane de lei. ''Sursele de finanţare sunt: subvenţii de la Ministerul Sănătăţii 1,4 milioane de lei, subvenţii de la consiliul judeţean 160.000 de lei şi venituri proprii ale spitalului judeţean 385.000 de lei. Dispensarul TBC are în structură cabinete de consultaţii, laboratoare, este deservit de patru medici, nouă asistente medicale, trei personal medical auxiliar. Vă informez că media lunară a pacienţilor consultaţi, copii şi adulţi, este aproximativ 460, din care pondere mare au pacienţii din mediul rural, circa 67% dintre bolnavii acre apelează la serviciile acestei unităţi medicale'', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Joi, 20 Octombrie 2016

Deficit de medici la Spitalul Corabia: medicilor li se oferă cazare şi decontarea transportului

corabia_spital.jpgSpitalul din oraşul Corabia se confruntă de mai mulţi ani cu un deficit de medici, deşi posturile au fost scoase la concurs an de an şi medicii ar urma să aibă asigurată cazarea în apartamente din localitate ori să li se deconteze costurile cu naveta din localitatea de domiciliu, a declarat managerul unităţii sanitare, Cristian Filip.
Acesta a menţionat că din cauza deficitului de medici nu a fost posibilă nici încheierea unor contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru servicii de investigaţii medicale la noul tomograf. Filip a afirmat că, exceptând compartimentul de psihiatrie, la toate celelalte compartimente şi secţii este nevoie de cel puţin medic, dar sunt şi cazuri în care este nevoie de doi medici. "La radiologie avem nevoie de doi medici, pentru că acum am apelat la un medic în vârstă din Turnu-Măgurele, cu jumătate de normă, şi la un medic din Caracal, care vine la noi în baza unui contract part-time. În aceste condiţii nu putem încheia contract cu CAS pentru investigaţii la tomograf", a explicat Filip.

focality

Joi, 20 Octombrie 2016

Secţia IV de la Spitalul de Pediatrie Piteşti a fost redeschisă după ample lucrări de modernizare

pitesti_pediatrie.jpgSecţia Pediatrie IV de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, care deserveşte anual aproape 3.000 de pacienţi cu vârsta de până în 18 ani, a fost redeschisă după ample lucrări de modernizare.
"Secţia a fost complet reabilitată, investiţia fiind efectuată cu fonduri din sumele încasate de la Casa de Asigurări de Sănătate, din contractele de furnizare a serviciilor medicale spitaliceşti. De îmbunătăţirile aduse secţiei vor beneficia un număr de aproximativ 2.769 pacienţi externaţi anual, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, precum şi aparţinătorii acestora", se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Argeş, instituţie în administrarea căreia se află unitatea sanitară.

Miercuri, 19 Octombrie 2016

Lipsa personalului este una din marile probleme ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat ă lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.Pagina 1 / 582  >>>


Newsletter

neuroiasi.ro/

Editorial
Un stat diluat de 10 ori
ciurea_alexandru.jpg
Un editorial de Alexandru Vlad Ciurea, publicat pe portalul România Liberă >> Citeste

Analiza
Peste 70.000 de pacienţi sunt trataţi în România de boala Parkinson
parkinson.jpg
Peste 70.000 de pacienţi cu boala Parkinson beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei, relevă o statistică prezentată de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea de Neurologie din România (SNR), organizatori ai celei de a-V-a ediţii a Cursului Internaţional dedicat tulburărilor comportamentului motor, desfăşurată vineri şi sâmbătă în Poiana Braşov. >> Citeste

Compania Saptamanii
Rețeaua Regina Maria semnează un parteneriat pentru dezvoltarea primului spital privat din Cluj-Napoca
regina-maria-logo.jpg
Rețeaua de sănătate Regina Maria inițiază un proiect comun de dezvoltare a primului spital privat integrat la Cluj-Napoca - printr-o investiție totală de 15 milioane de euro. Spitalul, construit de la zero, urmează să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor și reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din afara Bucureștiului. >> Citeste

Interviu
Dr. Cristian Grasu: "Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie"
grasu_cristian.jpg
Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condițiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătății. Potrivit acestuia, pentru ca România să ajungă la nivelul țărilor din UE în ceea ce privește tratamentul prin radioterapie ar mai fi nevoie de peste 80 de acceleratoare, ceea ce ar presupune un efort financiar din partea statului de peste 350 milioane de euro, iar acest lucru nu este posibil fără un plan pe termen mediu. >> Citeste

Eveniment
La Conferinţa Regională de Management Medical Modern de la Bucureşti s-a discutat despre calitatea actului medical în spitalele româneşti
mmm_bucuresti_2016_1.JPG
Manageri de spitale din București și județele din regiunea de sud a țării au participat la cea de-a doua Conferinţă Regională de Management Medical Modern cu tema “Calitate în Managementul Sanitar din România”, eveniment organizat de Oameni și Companii în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). >> Citeste
agerpres.ro