Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți


Luni, 12 Septembrie 2016

Alexandru Rafila: ”Nu există o amenințare suplimentară în ceea ce privește transmiterea virusului Zika”

rafila_alexandru.jpgÎn momentul de față nu există o amenințare suplimentară în ceea ce privește transmiterea virusului Zika în Europa și prin urmare nici în România, a declarat luni, 12 septembrie 2016, Alexandru Rafila, membru în Comitetul permanent al Biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

"Infecția Zika transmisă de țânțari este o boală care se manifestă în America de Sud și America Centrală. În Europa nu au existat cazuri de transmitere locală a acestei infecții. Acest lucru a fost subliniat în cursul zilei de astăzi la adunarea care are loc la Copenhaga - ședința anuală a Biroului regional OMS pentru Europa. Nu există în momentul de față o amenințare suplimentară în ceea ce privește transmiterea acestei infecții în Europa", a spus Rafila.

Miercuri, 28 Octombrie 2015

Analize gratuite pentru depistarea hepatitei B, C și HIV, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”

uvvg_analize.jpgFacultatea de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni, împreună cu un laborator de analize medicale din Arad, desfășoară în această săptămână, la Rectoratul UVVG (Bdul. Revoluției nr 94-96), acțiunea cu titlul „Săptămâna prevenirii și depistării hepatitei B, C și HIV”, unde arădenii își pot face gratuit un set de analize medicale. Testarea este realizată de studenții mediciniști sub stricta supraveghere a cadrelor didactice și a medicilor din cadrul Facultăţii de Medicină a UVVG.Marti, 09 Iunie 2015

Streinu-Cercel: "Dacă nu se intervine în forță, numărul bolnavilor de hepatită C care mor se va tripla"

streinu_cercel_2014.jpgAproximativ 700.000 de persoane sunt afectate de virusul hepatitei C în România, iar anul trecut au murit 1.200 de pacienți din cauza acestei boli; în lipsa unei strategii naționale, numărul deceselor se va tripla, până în 2030, a apreciat managerul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", Adrian Streinu Cercel.
El a vorbit, marți, în cadrul conferinței "Hepatita C. Perspective asupra îngrijirii de durată", despre costurile testării și tratării, cu cele mai noi metode a persoanelor care suferă de această boală. Streinu Cercel a atras atenția asupra faptului că noul tratament pentru hepatita C este mai eficient și aduce o îmbunătățire mai rapidă a stării de sănătate a pacienților, dar schema de tratament trebuie respectată cu strictețe de către bolnav. În caz contrar, a explicat Streinu Cercel, consecințele pot fi dramatice pentru pacient. Pacienții trebuie, de asemenea, monitorizați după tratament, motiv pentru care, a spus Streinu Cercel, terapia trebuie făcută în centre medicale universitare.

Miercuri, 20 Mai 2015

Guvernul a aprobat OUG privind accesul la tratamente inovative în cazul hepatitei C

hepatita.jpgGuvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă prin care se va realiza şi în România accesul la cele mai noi tratamente ale hepatitei C, terapii de care vor beneficia cu prioritate bolnavii care suferă de ciroză hepatică de tip C.
"Este vorba despre un act normativ care, practic, încheie seria necesară de modificări şi armonizări ale legislaţiei şi a adoptat cadrul necesar pentru noile terapii. Şi aici intru strict pe acest act normativ, care reglează faptul că în 2015 se pot încheia contracte cost-volum, cost-volum-rezultat, în limita creditelor de angajament aprobate la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Practic, această modificare de care vorbim va face posibilă includerea unui număr în tratament sau a unui număr mai mare de pacienţi, cu o rată de răspuns la tratament printre care şi molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice de tip C", a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

unifarm

Joi, 02 Aprilie 2015

Noi terapii pentru bolile infecțioase vor fi disponibile și în România

hIV.jpgMai multe tratamente inovative vor fi introduse pentru pacienții cu boli infecțioase, printre care și hepatita C, HIV/SIDA, în urma aplicării unui ordin de ministru care a fost publicat joi în Monitorul Oficial. "O modificare a prezentului act normativ este introducerea pentru bolile infecțioase. Asta înseamnă terapii noi. Toată lumea își dorește ca și bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi HIV/SIDA, bolile infecțioase, ca hepatita, să fie tratate cu tratamente inovative. Asta încercăm să facem prin criteriile pe care noi le-am modificat", declara luni, într-o dezbatere, Mihaela Udrea, director în Ministerul Sănătății.

Luni, 30 Martie 2015

Terapii noi pentru boli infecțioase vor fi introduse în urma aplicării unui ordin de ministru

salon256.jpgMai multe tratamente inovative vor fi introduse pentru pacienții cu boli infecțioase, printre care și hepatita C, HIV/SIDA, în urma aplicării unui ordin de ministru care se află în dezbatere publică până pe 2 aprilie.
"O modificare a prezentului act normativ este introducerea pentru bolile infecțioase, asta înseamnă terapii noi. Toată lumea își dorește ca și bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi HI/SIDA, bolile infecțioase, hepatita, să fie tratate cu tratamente inovative. Asta încercăm să facem prin criteriile pe care noi le-am modificat. (...) În funcție de individualitatea organismului, toți suntem diferiți unul de celălalt, în funcție de asta vom face analiza și vom constata care este, cum vom aplica o terapie pe niște costuri în așa fel încât să fie în beneficiul pacientului", a declarat luni cu prilejul unei dezbateri directorul în cadrul Ministerului Sănătății Mihaela Udrea.Joi, 29 Ianuarie 2015

Retrospectiva anului 2014 pentru Programul de Management Transfrontalier al Bolilor Infecțioase

romania_moldova.jpg Cinci întâlniri de lucru, traininguri pe teme de actualitate în domeniul bolilor infecțioase, protocoale de colaborare și acțiuni comune de identificare a celor mai eficiente căi de management al bolilor infecțioase sunt principalele acțiuni realizate în cadrul Programului pe parcursul anului 2014.
Programul de Management Transfrontalier al Bolilor Infecțioase a continuat pe întreg parcursul anului 2014 cu acțiuni de lărgire a numărului de instituții și persoane implicate în susținerea și desfășurarea programului, prezentări ale alertelor majore în domeniu (ebola, poliomelită etc) și traininguri de specialitate.

Marti, 16 Decembrie 2014

Programul de educaţie şi prevenţie în perspectiva eradicării în zece ani a hepatitei a fost lansat și la Suceava

nu_hepatita_suceava.jpgProgramul de prevenţie şi educaţie dedicat luptei cu virusurile hepatice - ''Spunem Nu hepatitei în Moldova'' - a fost lansat, marţi, la Suceava. În cadrul reuniunii de la Suceava, moderată de medicul ieşean Irina Teodorescu de la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sf. Parascheva'', a fost ales şi grupul de lucru judeţean ce se va implica în implementarea şi derularea acestui program.
Irina Teodorescu a arătat că, în condiţiile în care mulţi dintre pacienţi nu ştiu că sunt infectaţi cu virusuri hepatice, acest program vine în sprijinul populaţiei şi îşi propune identificarea cât mai multor persoane infectate şi îndrumarea acestora către medicii specialişti în vederea instituirii tratamentului specific.

focality

Miercuri, 26 Noiembrie 2014

Streinu-Cercel: "În România sunt 12.732 de pacienţi cu HIV/SIDA, dintre care 524 cazuri noi în acest an"

streinu_cercel_2014.jpg Numărul pacienţilor cu HIV/SIDA în România a ajuns la 12.732, dintre care 524 sunt cazuri noi care au fost depistate în acest an, a declarat miercuri într-o conferinţă managerul Institutului "Matei Balş", prof.dr. Adrian Streinu-Cercel. "Numărul pacienţilor HIV/SIDA în viaţă este 12.732, din cele 19.906 cazuri înregistrate în perioada 1985-2014, în aceeaşi perioadă fiind înregistrate 6.540 de decese", a afirmat Adrian Streinu-Cercel.
Potrivit acestuia, România are cel mai mare număr de supravieţuitori de lungă durată înregistraţi în grupa de vârstă 19-29 de ani, peste 50 la sută dintre aceştia "aparţinând cohortei cazurilor înregistrate în perioada 1987-1990".

Duminica, 19 Octombrie 2014

Lupta cu hepatita are de acum un grup de lucru organizat la Vaslui

hepatita_vaslui1.jpgInițiatorii Programului național de educație și prevenție “Spunem NU Hepatitei în Moldova”, cu sprijinul Consiliului Județean Vaslui au organizat prima întâlnire cu membrii administrației publice din județ și au pus bazele grupului de lucru județean.
Pe 14 octombrie, primari din județul Vaslui, medici de specialitate și reprezentanți importanți din sistemul sanitar, ai colegiului medicilor și ai asociațiilor de profil s-au întâlnit la Consiliul Județean Vaslui pentru a afla cele mai noi statistici legate de răspândirea virusurilor hepatitice în Moldova și pentru a găsi împreună cele mai potrivite metode de educație și prevenție în lupta cu Hepatitele.Pagina 1 / 8  >>>


Newsletter

neuroiasi.ro/

Editorial
Un stat diluat de 10 ori
ciurea_alexandru.jpg
Un editorial de Alexandru Vlad Ciurea, publicat pe portalul România Liberă >> Citeste

Analiza
Peste 70.000 de pacienţi sunt trataţi în România de boala Parkinson
parkinson.jpg
Peste 70.000 de pacienţi cu boala Parkinson beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei, relevă o statistică prezentată de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea de Neurologie din România (SNR), organizatori ai celei de a-V-a ediţii a Cursului Internaţional dedicat tulburărilor comportamentului motor, desfăşurată vineri şi sâmbătă în Poiana Braşov. >> Citeste

Compania Saptamanii
Rețeaua Regina Maria semnează un parteneriat pentru dezvoltarea primului spital privat din Cluj-Napoca
regina-maria-logo.jpg
Rețeaua de sănătate Regina Maria inițiază un proiect comun de dezvoltare a primului spital privat integrat la Cluj-Napoca - printr-o investiție totală de 15 milioane de euro. Spitalul, construit de la zero, urmează să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor și reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din afara Bucureștiului. >> Citeste

Interviu
Dr. Cristian Grasu: "Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie"
grasu_cristian.jpg
Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condițiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătății. Potrivit acestuia, pentru ca România să ajungă la nivelul țărilor din UE în ceea ce privește tratamentul prin radioterapie ar mai fi nevoie de peste 80 de acceleratoare, ceea ce ar presupune un efort financiar din partea statului de peste 350 milioane de euro, iar acest lucru nu este posibil fără un plan pe termen mediu. >> Citeste

Eveniment
La Conferinţa Regională de Management Medical Modern de la Bucureşti s-a discutat despre calitatea actului medical în spitalele româneşti
mmm_bucuresti_2016_1.JPG
Manageri de spitale din București și județele din regiunea de sud a țării au participat la cea de-a doua Conferinţă Regională de Management Medical Modern cu tema “Calitate în Managementul Sanitar din România”, eveniment organizat de Oameni și Companii în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). >> Citeste
agerpres.ro