Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți


Marti, 05 Aprilie 2016

SEMNAL EDITORIAL: "Tratamentul chirurgical al durerii neuropate", de Dr. Ion Streltov și Dr. Bogdan Costăchescu

streltov_costachescu.jpgLucrare susținută cu ocazia Zilelor Spitalului Clinic de Urgență "Prof. Dr. N. Oblu" Iași

Durerea cronică neuropată a fost considerată mult timp „boala invizibilă” deşi afectează zeci de milioane de oameni la nivel mondial, după ce mult timp aceasta a fost considerată o problemă de ordin psihologic şi trecută cu vederea. Acest tip de durere este dificil de tratat, doar 50% dintre pacienţi înregistrează o ameliorare parţială şi de scurtă durată a durerii în urma tratamentului medicamentos, fizioterapie şi infiltraţii locale.

Luni, 04 Aprilie 2016

SEMNAL EDITORIAL: “Managementul în acut a pacientului cu risc ischemic cerebral”, de conf. univ. dr. Cuciureanu I. Dan

Cuciureanu_dan.jpgO lucrare realizată cu ocazia Zilelor Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași

Frecvenţa crescută a accidentelor vasculare cerebrale datorită cumulării factorilor de risc individuali, determinând un risc cardiovascular mult mai mare, alarmant, a decis la nivel naţional luarea unor măsuri suplimentare de management cu alinierea progresivă la standardele europene: tromboliza intravenoasă şi înfiinţarea “Unităţilor de accident vascular cerebral acut”.
Efortul terapeutic se focalizează în continuare pe profilaxia primară dar mai ales secundară prin folosirea unor mijloace relative noi obligatorii astăzi: statinele, medicaţia nouă anticoagulantă orală, terapiile intervenţioniste pentru stenozele vasculare cerebrale. Rezultate superioare în ceea ce priveţte supravieţuirea şi gradul dizabilităţilor s-au constatat prin aplicarea procedurilor terapeutice în unităţile de stroke, special dotate şi beneficiind de o echipă focalizată pe această patologie.Miercuri, 03 Februarie 2016

"Jurnalul de Biologie Celulară și Moleculară de Medicină", revista internațională cu cel mai mare factor de impact ISI din România

JCMM.jpgÎn cursul săptămânii trecute, la Universitatea "Carol Davila", unde se află sediul Fundației de Biologie pentru Medicină Celulară şi Moleculară din România, a cărui președinte este prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest "Vasile Goldiș" din Arad, s-a desfăşurat un important eveniment editorial, prin organizarea concursului pentru postul de redactor șef al revistei internaționale "Jurnalul de Biologie Celulară și Moleculară de Medicină", care are cel mai mare factor de impact ISI dintre revistele românești științifice, în domeniul biologiei celulare și medicinei moleculare, fiind editată de către Consorțiul Internaţional Wiley- Blackwell, cu sediul în Londra.

Luni, 01 Februarie 2016

Manual și atlas de podiatrie, editat în premieră în România

Podiatrie_Manual.jpgAsociația de Podiatrie va publica în toamna anului 2016 „Manualul și atlasul de podiatrie”, realizat în parteneriat cu editura medicală FarmaMedia. Lucrarea, tradusă și editată pentru prima oară în România, se află la cea de a IV-a ediție, revizuită și conține un volum mare de informații, fiind un tratat compact.
Indispensabilă pentru toți cei care se ocupă de îngrijirea piciorului, lucrarea cuprinde 20 de capitole, 776 de pagini, 1959 de fotografii și desene, peste 40 de tabele, acesta fiind un material util în scop didactic pentru formare profesională, o carte impresionantă ca și aspect.
Această lucrare este una de referință și cuprinde subiecte de interes, de la Introducere în îngrijirea medicală a piciorului și aspecte legate de îngrijirea piciorului, la terapia plăgilor și bolile transmisibile, sistemul sanguin și cardiovascular, aspecte de bază ale diagnosticării afecțiunilor unghiilor și, de asemenea, informații de interes despre încălțăminte sau primul ajutor.

unifarm

Vineri, 09 Octombrie 2015

Dr Laura Markham: ”Cu toţii suntem părinţi buni; momentele noastre de nervozitate ne stau în cale”

Toţi oamenii au abilitatea nativă de a fi părinţi buni, dar aspectele ce le stau uneori în cale sunt nervozitatea şi atitudinea negativă de moment, a declarat, miercuri, doctor Laura Markham, expert în parenting.
Psihologul american a avut o intervenţie prin Skype, în avanpremiera lansării traducerii în limba română a cărţii sale "Părinţi liniştiţi, copii fericiţi - Cum să înlocuim ţipetele cu conectarea".
Fondatoare a platformei ahaparenting.com, Laura Markham va susţine o serie de conferinţe la Bucureşti, pe 14 şi 15 noiembrie.

Marti, 17 Februarie 2015

"De ce?": cartea celor două genii John List și Uri Gneezy despre inovație în economie

de-ce_carte.jpgPentru foarte mulți dintre noi, semnul genialității este abilitatea de a vedea lucrurile evidente față de care toată lumea e oarbă. Prin acest filtru, John List și Uri Gneezy sunt genii adevărate. Cei doi sunt pionierii uneia dintre cele mai importante inovații în științele economice din ultimii cincizeci de ani. Cartea de față, editată de PUBLICA, este povestea lor despre cum strategia experimentală, în mâinile unor cercetători incredibil de atenți și de creativi, poate lumina aproape orice problemă de sub soare. Singura limită este imaginația persoanei care concepe experimentul.

Experimentele randomizate în câmpul realității (așa cum au ajuns să fie cunoscute abordările lui John și Uri) nu sunt numai instrumente puternice, ci pot fi și foarte distractive, după cum o să descoperi. Sper să te bucuri de această carte la fel de mult ca mine.Marti, 25 Noiembrie 2014

“Sunt rezident, what next?” - publicatie noua pe piata de carte medicala din Romania

sunt_rezident.jpgCompania de comunicare medicala Houston NPA lanseaza cartea “Sunt rezident, what next?”, o publicatie utila pentru cei care vor sa practice medicina in sistemul medical romanesc. Scrisa de dr. Stefan Gutue, medic specialist urolog, cartea se adreseaza in mod special studentilor la medicina din anii clinici (III-VI) si rezidentilor din anul I, in special celor care urmeaza o specialitate chirurgicala.
Cartea are 200 de pagini pline de informatii utile si este structurata in doua parti: prima, un ghid de supravietuire pentru trecerea de la viata de student la ritmul infernal de lucru al unui stagiu de chirurgie generala intr-un spital de urgenta, si a doua parte, o analiza a sistemului actual de sanatate si a oportunitatilor (sau a lipsei lor) in anii ce vor veni dupa terminarea rezidentiatului.

Miercuri, 01 Octombrie 2014

"Liderii mănâncă ultimii", cea mai nouă apariție editorială de la Publica dedicată leadership-ului

liderii_mananca_ultimii.jpgUn lider autentic este primul care înfruntă pericolul, indiferent de natura acestuia. Un lider veritabil își lasă la o parte interesele proprii și protejează interesele grupului pe care-l conduce. Un lider de succes reușește să ofere un motiv suficient de bun pentru ca membrii unei echipe să se pună unii în slujba celorlalți.

"Omenirea a înflorit vreme de 50.000 de ani nu din cauză că suntem înclinați să avem grijă de noi înșine, ci din cauză că suntem stimulați să avem grijă de ceilalți. Nu este nevoie decât ca liderii să ne ofere un motiv bun pentru a ne pune unii în slujba celorlalți", susține Simon Sinek, autorul ultimei apariții editoriale la editura PUBLICA.

focality

Luni, 15 Septembrie 2014

A apărut Manualul Washington de Ecocardiografie, ediția 2014

manual_washington.jpgConceput şi redactat sub egida Washington University School of Medicine în co-ediție cu Wolters Kluwer Health - SUA, Manualul Washington de Ecocardiografie este o resursă valoroasă de informaţii necesare efectuării şi interpretării înregistrărilor ecocardiografice. Instrument ideal pentru cardiologi, acest manual este suficient de cuprinzător pentru a ghida utilizatorul în programul său de instruire, şi în acelaşi timp este accesibil şi facilitează consultul rapid pentru medicii de medicină generală precum și pentru toți cei interesaţi de domeniul ecocardiografiei.
Accesul ONLINE se face către serverele Wolters Kluwer Health - SUA și include ONLINE peste 500 de filme ecocardiografice și ACCESUL către VARIANTA necenzurată (permite căutarea) în LIMBA ENGLEZA pe baza unui cod unic de acces poziționat pe coperta interioară a cărtii! Cu alte cuvinte, pentru prima dată în Romania un asemenea volum este BILINGV!

Joi, 04 Septembrie 2014

Camelia Bogdănici va lansa în curând volumul “Sănătatea românească prin ochii unui deputat oftalmolog”

bogdanici_camelia_carte.jpgDeputatul ieşean Camelia Bogdănici va lansa în această toamnă volumul “Sănătatea românească prin ochii unui deputat oftalmolog”, o sinteză a muncii sae de deputat pe parcursul a trei sesiuni parlamentare. Volumul include comunicatele de presă, declarațiile politice, interpelările sau întrebările care au ca temă principală Sănătatea sau Sistemul Sanitar, precum şi imagini din emisiuni de la diversele televiziuni unde Camelia Bogdănici fost prezentă, mai ales cele cu temă strict medicală.
“În urmă cu doi ani am spus DA politicii românești. Am acceptat căci eram de 6 ani Director medical la cel mai mare spital din Iași, eram un medic cunoscut și un cadru didactic iubit de studenți. Știam cu ce probleme se înfruntă un spital public dar și problemele din sistemul medical privat. Știam cum lucrează cadrele medicale în Occident și diferențele între diversele tipuri de Asigurări de sănătate occidentale. Am acceptat intrarea în politică pentru a reprezenta și a vorbi în numele absolvenților Facultăților de Medicină și Farmacie, a medicilor, psihologilor, asistenților și a tuturor celor care lucrează în sistemul medical. Iar acceptul meu a fost răsplătit cu voturi, în special de cei care m-au cunoscut ca medic”, menţionează Conferențiar Dr. Camelia Bogdănici.Pagina 1 / 12  >>>


Newsletter

neuroiasi.ro/

Editorial
Un stat diluat de 10 ori
ciurea_alexandru.jpg
Un editorial de Alexandru Vlad Ciurea, publicat pe portalul România Liberă >> Citeste

Analiza
Peste 70.000 de pacienţi sunt trataţi în România de boala Parkinson
parkinson.jpg
Peste 70.000 de pacienţi cu boala Parkinson beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei, relevă o statistică prezentată de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea de Neurologie din România (SNR), organizatori ai celei de a-V-a ediţii a Cursului Internaţional dedicat tulburărilor comportamentului motor, desfăşurată vineri şi sâmbătă în Poiana Braşov. >> Citeste

Compania Saptamanii
Rețeaua Regina Maria semnează un parteneriat pentru dezvoltarea primului spital privat din Cluj-Napoca
regina-maria-logo.jpg
Rețeaua de sănătate Regina Maria inițiază un proiect comun de dezvoltare a primului spital privat integrat la Cluj-Napoca - printr-o investiție totală de 15 milioane de euro. Spitalul, construit de la zero, urmează să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor și reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din afara Bucureștiului. >> Citeste

Interviu
Dr. Cristian Grasu: "Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie"
grasu_cristian.jpg
Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condițiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătății. Potrivit acestuia, pentru ca România să ajungă la nivelul țărilor din UE în ceea ce privește tratamentul prin radioterapie ar mai fi nevoie de peste 80 de acceleratoare, ceea ce ar presupune un efort financiar din partea statului de peste 350 milioane de euro, iar acest lucru nu este posibil fără un plan pe termen mediu. >> Citeste

Eveniment
La Conferinţa Regională de Management Medical Modern de la Bucureşti s-a discutat despre calitatea actului medical în spitalele româneşti
mmm_bucuresti_2016_1.JPG
Manageri de spitale din București și județele din regiunea de sud a țării au participat la cea de-a doua Conferinţă Regională de Management Medical Modern cu tema “Calitate în Managementul Sanitar din România”, eveniment organizat de Oameni și Companii în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). >> Citeste
agerpres.ro