MedicalManager
Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți


SNMF
Miercuri, 12 Noiembrie 2014

Premieră naţională - implantare de valvă aortică printr-o incizie de 5 cm în dreptul inimii

spital_monza.jpgChirurgii de la Spitalul Monza au realizat în premieră implantarea printr-o incizie minimă de 5 cm transcateter de valvă aortică expandabilă cu balon prin vârful inimii la un pacient de 56 de ani care suferea de stenoză aortică severă, insuficienţă cardiacă şi disfuncţie renală.
Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Monza, intervenţia a durat două ore, iar pacientul va fi externat în maximum o săptămână, comparativ cu aproximativ o lună în cazul intervenţiei chirurgicale clasice pentru acest tip de pacient.

Miercuri, 05 Noiembrie 2014

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță o creștere a cifrei de afaceri dublă față de media pieței și planuri de extindere

Chreih_Fady_2014.jpgRețeaua de sănătate REGINA MARIA a înregistrat în primul semestru al acestui an o creștere de 16% a cifrei de afaceri, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 27 milioane de Euro, cifră de afaceri consolidată netă. Ritmul de creștere al Rețelei de sănătate REGINA MARIA este dublu față de creșterea înregistrată de piața serviciilor medicale private, care este de 8%. In 2013 Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a crescut cu 20%, iar pentru 2014 își păstrează dinamica ascendentă și menține estimarea de creștere a afacerilor cu aproximativ 20% până la sfârșitul anului, la 55 milioane de Euro.
"Observăm că suntem rețeaua de sănătate cu cea mai accelerată creștere a business-ului, dintre jucătorii mari din piață, iar obiectivul nostru este să atingem 20% până la finalul anului. Continuăm să ne consolidăm poziția pe segmente cheie - sănătatea femeii și a copilului, abonamente corporate - aspect confirmat de cel mai accelerat ritm de creștere a afacerilor, manifestat în toate liniile de busines: corporate, spitale, policlinici, maternități, laborator, celule stem. Un exemplu punctual este Spitalul Euroclinic, care a înregistrat o creștere de 23% în prima parte a acestui an", a declarat Fady Chreih, director executiv Rețeaua de sănătate REGINA MARIA (foto).Joi, 30 Octombrie 2014

Mihai Marcu: “Este pentru prima dată când piața serviciilor medicale private crește cu o singură cifră, 8-9%, după mai mulți ani de creștere cu două cifre”

marcu_mihai.jpgMedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a înregistrat în primele șase luni ale anului 2014 o cifră de afaceri de 38,3 milioane de euro, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut se arată într-un comunicat de presă al MedLife. Rezultatele înregistrate de MedLife sunt în linie cu obiectivele de business, ritmul de creștere al companiei fiind unul susținut, ce depășește creșterea înregistrată de piața serviciilor medicale private, respectiv 8-9%.

Marti, 21 Octombrie 2014

Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare

Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic ilegal cu ovule.
În acelaşi dosar, secretara clinicii, Cecilia Borza, a primit tot trei de închisoare cu executare, Rosana Turcu, fost coordonator al ANT pe Bucureşti, a fost condamnată la şase luni cu suspendare, iar Victor Zota, fost director al Agenţiei Naţionale pentru Transplant, în prezent coordonator ANT pe Bucureşti, a primit trei luni închisoare cu suspendare. Instanţa supremă a respins recursurile inculpaţilor şi a menţinut sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti în mai 2013.

spital radauti
www.dedalus-teamnet.ro

Duminica, 31 August 2014

Intervenție chirurgicală în premieră națională la Spitalul European Polisano din Sibiu

polisano_sibiu.jpgUn copil de 8 ani ce suferea de stenoză aortică a beneficiat de o nouă şansă la viaţă printr-o procedură de cardiologie intervenţională efectuată pe 30 august, în premieră în România, la Spitalul European Polisano. Familia micuţului cunoştea afecţiunea acestuia încă de la vârsta de 3 luni, fiind necesară o monitorizarea continuă a cazului.
Echipa medicală a fost formată din medicul cardiolog pediatru Adrian Lăcătușu, profesorul universitar Petru Liuba - șeful catedrei de Cardiologie Intervențională a Universității din Lund, Suedia și șeful secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului European Polisano, dr. Nicolae Florescu.

Joi, 28 August 2014

Policlinica Regina Maria din Craiova - o investiție de 200.000 de euro și un nou pas în extinderea rețelei la nivel național

Regina_Maria_Craiova_1.jpgPoliclinica cu numărul 21 din Rețeaua Regina Maria funcționează, din iunie 2014, la CRAIOVA. Policlinica Craiova dispune de un laborator propriu și 5 cabinete medicale întinse pe o suprafață totală de 223 de metri pătrați. Echipa formată din 10 medici reputați oferă servicii medicale pentru 7 specialități medicale distincte. Consultațiile și analizele realizate aici respectă stadardele recunoscute ale Rețelei, iar abonații Regina Maria au acces direct la serviciile contractate.Miercuri, 23 Iulie 2014

Neuronavigația - GPS-ul neurochirurgului, utilizată în operații pe creier în Spitalul Euroclinic

Spitalul_Euroclinic_2.jpgEchipa de neurochirurgi formată din Dr. Dumitru Băltățeanu și Dr. Mihai Cristescu a extirpat o tumoră cerebrală utilizând neuronavigația - tehnologie considerată a fi GPS-ul neurochirurgului. Intervenția a avut loc în sala de operații de Neurochirurgie dotată cu echipamente state-of-the art în cadrul Spitalului Euroclinic.
Neuronavigația este o tehnologie valoroasă, de ultimă generație, care îl ajută pe neurochirurg în efortul de a optimiza succesul intervenției, reducând la minimum caracterul invaziv al acesteia asupra creierului. Este o tehnică precisă, ghidată computerizat, echivalentul unui GPS, care îi permite medicului să stabilească cu exactitate unde să facă incizia și să localizeze cu precizie leziunile nervoase. Beneficiile pentru pacient sunt majore: reducerea la minimum a inciziei și evitarea lezării unor structuri importante, cum ar fi vasele de sange, nervii sau zone esențiale din creier, ca de exemplu aria motorie sau centrii limbajului.

Miercuri, 16 Iulie 2014

Cel mai mare spital privat din Timişoara a intrat în insolvenţă

athena_spital.jpgCel mai mare spital privat din Timişoara, "Athena", a înaintat miercuri Tribunalului Timiş cererea de intrare în insolvenţă, după ce a ajuns în incapacitate de plăţi, iar judecătorul sindic al instanţei judeţene a acceptat cererea.
Potrivit unor surse judiciare din Tribunalul Timiş, datoriile instituţiei spitaliceşti se apropie de trei milioane de lei, principalii creditori fiind medicii care au lucrat în cadrul spitalului, dar şi societăţi medicale cu care "Athena" a colaborat. Managerul spitalului a exprimat în solicitarea depusă la Tribunalul Timiş intenţia de intrare într-un proces de reorganizare a instituţiei. Spitalul "Athena" a avut în ultima perioadă probleme şi cu justiţia privind decontări fictive în relaţia cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, dar şi pentru trafic de ovule, ambele dosare fiind în curs de cercetare. AGERPRES

focality

Duminica, 13 Iulie 2014

Procurorii cer arestarea şefei clinicii Selfmed şi a fostului director al CJAS Timiş

Procurorii Parchetului General solicită vineri Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti arestarea preventivă a şefei clinicii private Selfmed din Timişoara, medicul Diana Nicoară, şi a lui Cristian Careba, fost director la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, implicaţi în dosarul decontării fictive de servicii medicale.
Conform unui comunicat al Parchetului General, Diana Nicoară este acuzată de înşelăciune şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Cristian Careba de complicitate la înşelăciune şi conflict de interese. În acelaşi dosar, au fost puşi sub acuzare Graţiela Los (director economic în perioada în care Cristian Careba era şef al CJAS Timiş) şi medicul Dana Mihoc.

Duminica, 06 Iulie 2014

S-a inaugurat o clinică medicală ce poartă numele unei jurnaliste din municipiu

O clinică medicală destinată bolnavilor cronic şi pentru îngrijiri paliative, care omagiază prin numele acordat activitatea în domeniul social al unei jurnaliste băcăuane răpusă prematur de o boală incurabilă, Ileana Cezarina Duţă, fost inaugurată duminică în municipiul Bacău.
,,Prin existenţa acestei clinici care îi poartă numele, Cezara face bine mai departe celor asupra cărora s-a aplecat cu mulţumirea şi pasiunea faptului de bine ce trebuie făcut semenilor', a spus prefectul Dorian Pocovnicu la ceremonia de inaugurare a acestui obiectiv medical construit în premieră în Bacău din fonduri private.<<<  Pagina 2 / 45  >>>


Newsletter


neuroiasi.ro/

Editorial
Scăderea preţurilor la medicamente - dorinţe şi realităţi
craciun_petru.jpg
Un editorial de Petru Crăciun, director general al companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România, publicat în Ziarul Financiar >> Citeste

Analiza
Costurile sistemului sanitar se pot dubla până în 2040 dacă situaţia hepatitei C rămâne neschimbată
hepatita.jpg
Costurile sistemului sanitar se pot dubla până în anul 2040, comparativ cu 2014, dacă situaţia actuală privind depistarea şi tratarea hepatitei C rămâne neschimbată, iar rata anuală a mortalităţii va creşte de la 1.200 în 2014 la aproape 3.500 până în 2040, conform unui studiu ce vizează costurile economice suportate de România pentru tratarea hepatitei C şi dat publicităţii vineri într-o conferinţă de presă. >> Citeste

Compania Saptamanii
Antibiotice Iași continuă creșterea: profit brut mai mare cu 7,8% în anul 2014
antibiotice_iasi_1.jpg
Rezultatele financiare preliminate aferente anului 2014, întocmite potrivit Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară, IFRS şi comunicate Bursei de Valori Bucureşti, confirmă trendul ascendent pe care Antibiotice l-a parcurs în ultimii ani.
Evoluţia pozitivă a companiei s-a datorat atât investiţiilor cât şi gestionării corecte a costurilor de operare, creşterii rentabilităţii produselor, precum şi majorării nivelului de profitabilitate prin monitorizarea şi ajustarea cheltuielilor indirecte procesului de producţie. >> Citeste

Interviu
Norina Forna: “Performanţa înseamnă profesionalism dus până la rang de sacrificiu”
forna_norina1.jpg
Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Gr.T.Popa'' din Iaşi, a primit în cadrul Galei Oamenii Timpului, eveniment care s-a desfăşurat sâmbătă seara pe scena Naţionalului ieşean, premiul la categoria "Sănătate", pentru implicarea şi activitatea dedicată proiectelor europene. >> Citeste

Eveniment
"Cariere în Alb" aduce în România marii recrutori de personal medical din Europa
Careers_in_White.jpg
Cel de-al doisprezecelea sezon al târgurilor de cariere medicale organizate de Careers in White International, cunoscut în România sub numele de "Cariere în Alb", aduce în perioada 1 martie - 24 mai cei mai mari recrutori din sectorul medical în opt țări din Europa. >> Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. >> Citeste

agerpres.ro

Vizitatori
counter