MedicalManager
Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți


SNMF
Duminica, 31 August 2014

Intervenție chirurgicală în premieră națională la Spitalul European Polisano din Sibiu

polisano_sibiu.jpgUn copil de 8 ani ce suferea de stenoză aortică a beneficiat de o nouă şansă la viaţă printr-o procedură de cardiologie intervenţională efectuată pe 30 august, în premieră în România, la Spitalul European Polisano. Familia micuţului cunoştea afecţiunea acestuia încă de la vârsta de 3 luni, fiind necesară o monitorizarea continuă a cazului.
Echipa medicală a fost formată din medicul cardiolog pediatru Adrian Lăcătușu, profesorul universitar Petru Liuba - șeful catedrei de Cardiologie Intervențională a Universității din Lund, Suedia și șeful secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului European Polisano, dr. Nicolae Florescu.

Joi, 28 August 2014

Policlinica Regina Maria din Craiova - o investiție de 200.000 de euro și un nou pas în extinderea rețelei la nivel național

Regina_Maria_Craiova_1.jpgPoliclinica cu numărul 21 din Rețeaua Regina Maria funcționează, din iunie 2014, la CRAIOVA. Policlinica Craiova dispune de un laborator propriu și 5 cabinete medicale întinse pe o suprafață totală de 223 de metri pătrați. Echipa formată din 10 medici reputați oferă servicii medicale pentru 7 specialități medicale distincte. Consultațiile și analizele realizate aici respectă stadardele recunoscute ale Rețelei, iar abonații Regina Maria au acces direct la serviciile contractate.Miercuri, 23 Iulie 2014

Neuronavigația - GPS-ul neurochirurgului, utilizată în operații pe creier în Spitalul Euroclinic

Spitalul_Euroclinic_2.jpgEchipa de neurochirurgi formată din Dr. Dumitru Băltățeanu și Dr. Mihai Cristescu a extirpat o tumoră cerebrală utilizând neuronavigația - tehnologie considerată a fi GPS-ul neurochirurgului. Intervenția a avut loc în sala de operații de Neurochirurgie dotată cu echipamente state-of-the art în cadrul Spitalului Euroclinic.
Neuronavigația este o tehnologie valoroasă, de ultimă generație, care îl ajută pe neurochirurg în efortul de a optimiza succesul intervenției, reducând la minimum caracterul invaziv al acesteia asupra creierului. Este o tehnică precisă, ghidată computerizat, echivalentul unui GPS, care îi permite medicului să stabilească cu exactitate unde să facă incizia și să localizeze cu precizie leziunile nervoase. Beneficiile pentru pacient sunt majore: reducerea la minimum a inciziei și evitarea lezării unor structuri importante, cum ar fi vasele de sange, nervii sau zone esențiale din creier, ca de exemplu aria motorie sau centrii limbajului.

Miercuri, 16 Iulie 2014

Cel mai mare spital privat din Timişoara a intrat în insolvenţă

athena_spital.jpgCel mai mare spital privat din Timişoara, "Athena", a înaintat miercuri Tribunalului Timiş cererea de intrare în insolvenţă, după ce a ajuns în incapacitate de plăţi, iar judecătorul sindic al instanţei judeţene a acceptat cererea.
Potrivit unor surse judiciare din Tribunalul Timiş, datoriile instituţiei spitaliceşti se apropie de trei milioane de lei, principalii creditori fiind medicii care au lucrat în cadrul spitalului, dar şi societăţi medicale cu care "Athena" a colaborat. Managerul spitalului a exprimat în solicitarea depusă la Tribunalul Timiş intenţia de intrare într-un proces de reorganizare a instituţiei. Spitalul "Athena" a avut în ultima perioadă probleme şi cu justiţia privind decontări fictive în relaţia cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, dar şi pentru trafic de ovule, ambele dosare fiind în curs de cercetare. AGERPRES

spital radauti
www.dedalus-teamnet.ro

Duminica, 13 Iulie 2014

Procurorii cer arestarea şefei clinicii Selfmed şi a fostului director al CJAS Timiş

Procurorii Parchetului General solicită vineri Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti arestarea preventivă a şefei clinicii private Selfmed din Timişoara, medicul Diana Nicoară, şi a lui Cristian Careba, fost director la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, implicaţi în dosarul decontării fictive de servicii medicale.
Conform unui comunicat al Parchetului General, Diana Nicoară este acuzată de înşelăciune şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Cristian Careba de complicitate la înşelăciune şi conflict de interese. În acelaşi dosar, au fost puşi sub acuzare Graţiela Los (director economic în perioada în care Cristian Careba era şef al CJAS Timiş) şi medicul Dana Mihoc.

Duminica, 06 Iulie 2014

S-a inaugurat o clinică medicală ce poartă numele unei jurnaliste din municipiu

O clinică medicală destinată bolnavilor cronic şi pentru îngrijiri paliative, care omagiază prin numele acordat activitatea în domeniul social al unei jurnaliste băcăuane răpusă prematur de o boală incurabilă, Ileana Cezarina Duţă, fost inaugurată duminică în municipiul Bacău.
,,Prin existenţa acestei clinici care îi poartă numele, Cezara face bine mai departe celor asupra cărora s-a aplecat cu mulţumirea şi pasiunea faptului de bine ce trebuie făcut semenilor', a spus prefectul Dorian Pocovnicu la ceremonia de inaugurare a acestui obiectiv medical construit în premieră în Bacău din fonduri private.Joi, 03 Iulie 2014

Directorul Spitalului Athena din Timișoara a fost trimis în judecată pentru decontări false și internări fictive

athena_spital.jpgDan Alexandru Szabo, directorul Spitalului privat Athena din Timișoara, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru înșelăciune și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzat că a indus în eroare Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, prezentând pentru decontare servicii medicale fictive.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, începând cu luna august 2012, în calitate de director executiv al Spitalului privat Athena, Dan Alexandru Szabo a indus în eroare Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, prezentând pentru decontare servicii medicale fictive și, în acest scop, a determinat mai mulți angajați ai spitalului să întocmească foi de observație clinică generală pe numele unor pacienți fictivi, în care se menționa prestarea unor servicii medicale fictive.

Luni, 23 Iunie 2014

Prima clinică de medicină psiho-somatică funcţionează la Cluj

eurosan_cluj.jpgPrima clinică de medicină psiho-somatică şi-a început activitatea la Cluj, cu finanţare europeană, după un model care funcţionează în Germania. Managerul şi proprietarul clinicii, medicul Florin Mărghitaş, a declarat că în cadrul clinicii se pune accent pe tratarea multidisciplinară a pacientului, nu a bolii.
"Este primul spital din ţară de medicină psiho-somatică. Medicina psiho-somatică este o combinaţie de psihiatrie, medicină internă, balneologie, medicină de recuperare; şi tehnicile de tratament sunt speciale, în sensul că se folosesc multe tehnici şi metode suplimentare, pe lângă medicina clasică se folosesc tehnici de terapie individuală, de grup, bioenergetică, psihoterapie individuală şi de grup. Se folosesc metode de tratament prin care se tratează individul ca persoană în sine, nu boala. Avem o echipă terapeutică unde medicii analizează un bolnav şi hotărăsc un plan de tratament. Echipa este formată din medici psihiatri, internişti, neurologi, balneologi, psihologi, profesori de sport, de înot", a menţionat Florin Mărghitaş.

focality

Vineri, 20 Iunie 2014

Clinicile și spitalele private contestă noul contract-cadru

mmmcsp_2014_1.jpgFurnizorii de servicii medicale membri ai Patronatului PALMED au adoptat un memoriu, prin care li se atrage atenția autorităților că noul contract-cadru impune prevederi neconstituționale, abuzive, ce adâncesc discrepanța dintre spitalele publice și cele private, în privința acoperirii costurilor efective ale serviciilor medicale. Aceste prevederi vor genera, potrivit PALMED, neîncredere în stabilitatea cadrului legal în rândul investitorilor, interesați să-și dezvolte afaceri în România, și au un impact direct asupra calităţii serviciilor medicale și a pieţei locurilor de muncă. Memoriul va fi transmis Guvernului, Parlamentului, Ministerului Sănătății, CNAS și Consiliului Concurenței, iar reprezentanții PALMED au arătat că acesta s-ar putea transforma chiar într-o acțiune în Justiție.

Luni, 16 Iunie 2014

Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA deschide prima policlinica în Craiova și încă 5 noi locații

regina-maria-logo.jpgDupă o creștere de circa 20% înregistrată în 2013, REGINA MARIA continuă extinderea Rețelei și inaugurează oficial 6 noi locații: Policlinica REGINA MARIA Craiova, Policlinica Titu Maiorescu, prima clinică deschisă în cadrul unei universități și patru puncte de recoltare, dintre care 3 în București și 1 în Ploiești. Odată cu deschiderea Policlinicii REGINA MARIA Craiova, compania ajunge la 21 de locații la nivel național.<<<  Pagina 2 / 44  >>>


Newsletter


neuroiasi.ro/

Editorial
De ce nu mai este posibil un pact pe sănătate separat
paveliu_sorin1.jpg
Un editorial de Sorin Paveliu, publicat pe portalul Adevărul >> Citeste

Analiza
Ce stiti despre Codul de transparenta ARPIM ?
zaharescu_dan_arpim1.jpg
O analiză de Dan Zaharescu, Director Executiv, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), publicat în revista Medfarm >> Citeste

Compania Saptamanii
Antibiotice Iaşi a încheiat primele nouă luni cu un profit net de peste 20 milioane lei, în creştere cu 14%
antibiotice_iasi_1.jpg
Compania farmaceutică Antibiotice Iaşi a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit net de 20,3 milioane lei, în creştere cu 14% faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform informaţiilor financiare remise vineri Bursei de Valori Bucureşti. Veniturile din vânzări s-au ridicat la 217,1 milioane lei, un nivel similar cu cel din primele nouă luni din 2013. Profitul brut a crescut cu 24%, la 23,6 milioane lei. >> Citeste

Interviu
Nicolae Bănicioiu: "Sănătatea nu are o problemă de finanţare, esenţa este modul cum administrăm fondurile"
banicioiu_nicolae.jpg
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vorbeşte într-un interviu acordat Agerpres despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite şi compensate, dar şi despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanţare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile.
Bănicioiu anunţă că proiectul privind majorarea veniturilor medicilor este definitivat iar două dintre soluţiile de finanţare sunt introducerea serviciilor medicale în regim privat în spitalele publice şi acordarea de stimulente pentru medici din partea autorităţilor locale. Totodată, el cere responsabilizarea şefilor de unităţi sanitare şi a autorităţilor locale în privinţa actului medical. >> Citeste

Eveniment
200 de manageri de spitale au participat la ediția a XVI-a a Conferinței Naționale de Management Modern
MMM_nov2014_1.jpg
Aproximativ 200 de manageri de spitale au participat timp de două zile la ediția a XVI-a a Conferinței Naționale de Management Modern, eveniment organizat la Poiana Brașov de Oameni și Companii și portalul MedicalManager.ro în parteneriat cu Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de susținerea a numeroși parteneri și furnizori de servicii medicale interesați de debutul sau continuarea relațiilor instituționale cu managerii de spitale. >> Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. >> Citeste

agerpres.ro

Vizitatori
counter