Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți

lamromania.ro

SNMF
Duminica, 06 Iulie 2014

S-a inaugurat o clinică medicală ce poartă numele unei jurnaliste din municipiu

O clinică medicală destinată bolnavilor cronic şi pentru îngrijiri paliative, care omagiază prin numele acordat activitatea în domeniul social al unei jurnaliste băcăuane răpusă prematur de o boală incurabilă, Ileana Cezarina Duţă, fost inaugurată duminică în municipiul Bacău.
,,Prin existenţa acestei clinici care îi poartă numele, Cezara face bine mai departe celor asupra cărora s-a aplecat cu mulţumirea şi pasiunea faptului de bine ce trebuie făcut semenilor', a spus prefectul Dorian Pocovnicu la ceremonia de inaugurare a acestui obiectiv medical construit în premieră în Bacău din fonduri private.

Joi, 03 Iulie 2014

Directorul Spitalului Athena din Timișoara a fost trimis în judecată pentru decontări false și internări fictive

athena_spital.jpgDan Alexandru Szabo, directorul Spitalului privat Athena din Timișoara, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru înșelăciune și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzat că a indus în eroare Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, prezentând pentru decontare servicii medicale fictive.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, începând cu luna august 2012, în calitate de director executiv al Spitalului privat Athena, Dan Alexandru Szabo a indus în eroare Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, prezentând pentru decontare servicii medicale fictive și, în acest scop, a determinat mai mulți angajați ai spitalului să întocmească foi de observație clinică generală pe numele unor pacienți fictivi, în care se menționa prestarea unor servicii medicale fictive.Luni, 23 Iunie 2014

Prima clinică de medicină psiho-somatică funcţionează la Cluj

eurosan_cluj.jpgPrima clinică de medicină psiho-somatică şi-a început activitatea la Cluj, cu finanţare europeană, după un model care funcţionează în Germania. Managerul şi proprietarul clinicii, medicul Florin Mărghitaş, a declarat că în cadrul clinicii se pune accent pe tratarea multidisciplinară a pacientului, nu a bolii.
"Este primul spital din ţară de medicină psiho-somatică. Medicina psiho-somatică este o combinaţie de psihiatrie, medicină internă, balneologie, medicină de recuperare; şi tehnicile de tratament sunt speciale, în sensul că se folosesc multe tehnici şi metode suplimentare, pe lângă medicina clasică se folosesc tehnici de terapie individuală, de grup, bioenergetică, psihoterapie individuală şi de grup. Se folosesc metode de tratament prin care se tratează individul ca persoană în sine, nu boala. Avem o echipă terapeutică unde medicii analizează un bolnav şi hotărăsc un plan de tratament. Echipa este formată din medici psihiatri, internişti, neurologi, balneologi, psihologi, profesori de sport, de înot", a menţionat Florin Mărghitaş.

Vineri, 20 Iunie 2014

Clinicile și spitalele private contestă noul contract-cadru

mmmcsp_2014_1.jpgFurnizorii de servicii medicale membri ai Patronatului PALMED au adoptat un memoriu, prin care li se atrage atenția autorităților că noul contract-cadru impune prevederi neconstituționale, abuzive, ce adâncesc discrepanța dintre spitalele publice și cele private, în privința acoperirii costurilor efective ale serviciilor medicale. Aceste prevederi vor genera, potrivit PALMED, neîncredere în stabilitatea cadrului legal în rândul investitorilor, interesați să-și dezvolte afaceri în România, și au un impact direct asupra calităţii serviciilor medicale și a pieţei locurilor de muncă. Memoriul va fi transmis Guvernului, Parlamentului, Ministerului Sănătății, CNAS și Consiliului Concurenței, iar reprezentanții PALMED au arătat că acesta s-ar putea transforma chiar într-o acțiune în Justiție.

spital radauti
www.dedalus-teamnet.ro

Luni, 16 Iunie 2014

Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA deschide prima policlinica în Craiova și încă 5 noi locații

regina-maria-logo.jpgDupă o creștere de circa 20% înregistrată în 2013, REGINA MARIA continuă extinderea Rețelei și inaugurează oficial 6 noi locații: Policlinica REGINA MARIA Craiova, Policlinica Titu Maiorescu, prima clinică deschisă în cadrul unei universități și patru puncte de recoltare, dintre care 3 în București și 1 în Ploiești. Odată cu deschiderea Policlinicii REGINA MARIA Craiova, compania ajunge la 21 de locații la nivel național.

Joi, 05 Iunie 2014

Medici români emigranţi se întorc în ţară pentru a oferi consultaţii şi tratament la clinica Intermedicas

medic stetoscop.jpgMai mulţi medici români care s-au remarcat la nivel internaţional se vor întoarce în ţară la anumite intervale de timp pentru a consulta pacienţi la clinica Intermedicas din Capitală. "Intermedicas pune la dispoziţia pacienţilor serviciile celor mai buni medici specialişti din România, care au făcut carieră de performanţă în clinici de prestigiu din ţările în care au emigrat, la costurile pieţei autohtone. Până în acest moment, clinica oferă consultaţii şi tratament în cardiologie, urologie, chirurgie plastică, ortopedie, fertilizare in vitro, chirurgie coronariană, obstetrică-ginecologie. Deşi majoritatea medicilor profesează în instituţii medicale din străinătate, vin special în România la anumite intervale de timp pentru a se ocupa de pacienţii de aici", se arată într-un comunicat de presă al clinicii transmis joi AGERPRES.
De asemenea, clinica facilitează tot procesul de acreditare pentru medici, îşi asumă managementul actelor şi relaţia cu instituţiile de stat, funcţionând, în acelaşi timp, ca facilitator pentru colaborări locale cu reţeaua proprie de parteneri.
Luni, 02 Iunie 2014

Clinica Gynera lansează campania "Infertilitatea doare"

gynera_logo.jpgA avea un copil nu trebuie să fie un lux. Astăzi, mai mult ca oricând, de la fertilitate la infertilitate e doar un pas. Stresul, poluarea şi stilul de viaţă epuizant îşi pun amprenta asupra sănătăţii şi mai ales a psihicului, iar ignoranţa şi lipsa simptomelor în timp real transformă infertilitatea în inamicul tăcut care adeseori este descoperit când nu mai este nimic de făcut.
Clinica Gynera, una dintre cele mai performante clinici de fertilitate din Europa, lansează campania de sprijin şi sensibilizare "Infertilitatea doare", care constă în acţiuni de informare, dar şi de susţinere medicală, emoţională şi financiară acordată cuplurilor cu probleme de fertilitate. Începând cu această lună, specialiştii clinicii vor furniza regulat pe pagina web a clinicii şi în media informaţii utile legate de stilul de viaţă, riscuri, mituri despre fertilitate, sfaturi practice.

Duminica, 01 Iunie 2014

Gynera este singura clinica de fertilizare in vitro din Romania premiata cu Aur la New York Quality Summit Award

dracea_laura.jpgPe 26 mai 2014 a avut loc la New York a 28-a conventie “International Quality Summit" a programului anual Business Initiative Directions Awards, la care au participat companii din 72 de tari, alaturi de lideri din diferite domenii, personalitati academice si reprezentanti diplomatici. In cadrul acestui eveniment renumit, a carui ceremonie s-a desfasurat in incinta Hotelului Marriott Marquis din New York, Clinica Gynera din Bucuresti - clinica privata de fertilitate, a primit Trofeul International Quality Award, categoria Gold.
“Suntem mandri si onorati sa fim desemnati castigatori intr-o competitie internationala si sa ne alaturam astfel unora dintre cele mai prestigioase companii din lume in ceea ce priveste excelenta, performanta si inovatia. Trofeul 'International Quality Award' inseamna pentru noi o recunoastere a rezultatelor remarcabile pe care le-am obtinut in ultimii ani, a calitatii serviciilor si a profesionalismului intregii echipe. Ceea ce ne diferentiaza nu este numai succesul, ci faptul ca oferim pacientilor o experienta pozitiva si sprijin permanent“, a declarat dr. Laura Dracea, manager Gynera, Medic primar Obstetrica Ginecologie cu supraspecializare FIV si Lector la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, unul dintre cei 10 experti internationali care au elaborat un consens in domeniul fertilitatii, publicat in 2013 intr-o prestigioasa publicatie internationala.

focality

Duminica, 01 Iunie 2014

DIICOT susține că 12 mame-surogat sunt implicate în traficul cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timișoara

fertilizare.jpgProcurorii DIICOT au reușit să identifice, până în prezent, 12 cazuri de mamă-surogat implicate în dosarul de trafic cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timișoara, deținut de cetățeanul grec Giatras Kostantinos.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, până în prezent au fost identificate 12 cazuri de mamă-surogat (persoane din România, Ungaria, Slovacia), fiind audiate șapte dintre ele, precum și cuplurile implicate în procedura de fertilizare in vitro cu acestea.

Miercuri, 28 Mai 2014

Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA și Harvard Health Publications au încheiat un parteneriat strategic pentru furnizarea de conținut medical premium

regina-maria-logo.jpgRețeaua privată de sănătate REGINA MARIA anunță parteneriatul cu Harvard Health Publications - divizia editorială a Harvard Medical School - în vederea accesării conținutului medical creat de medicii din cadrul prestigioasei instituții. Inițiativa este o premieră pentru România și vine în contextul în care mai mult de două treimi dintre pacienții români caută informații medicale pe website-uri specializate.
Acordul dintre Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA și Harvard Health Publications oferă astfel pacienților români acces la o resursă valoroasă și credibilă de informații medicale și creează premisele unei experiențe de navigare utile și relevante.<<<  Pagina 2 / 44  >>>


Newsletter


neuroiasi.ro/

Editorial
De ce este medicina românească altfel!?
ciurea_alexandru.jpg
Un comentariu de Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, publicat în ziarul România Liberă >> Citeste
Pfizer
Spital Infectioase

Analiza
Ce stiti despre Codul de transparenta ARPIM ?
zaharescu_dan_arpim1.jpg
O analiză de Dan Zaharescu, Director Executiv, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), publicat în revista Medfarm >> Citeste

Compania Saptamanii
Noua gamă Renault Mégane a fost lansata oficial in Romania
megane_2014_1.jpg
Familia Mégane adopta noua identitate de marca Renault, inaugurata de modelele Clio 4 si Captur, prin elemente de design specifice. Partea frontala integreaza in mod natural si armonios sigla Renault supradimensionata, amplasata pe o suprafata glossy black, ce ofera modelelor un plus de dinamism si expresivitate. >> Citeste

Interviu
“Medicina dentară românească se racordează la standardale şi reperele importante ce guvernează practica medicală contemporană”
forna_norina1.jpg
Declară prof. univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T.Popa”, din Iaşi, vicepreşedinte al Confederaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină Dentară de Expresie Total sau Parţial Franceză (CIDCDF), în interviul acordat portalului MedicalManager.ro. >> Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională de Management Medical Modern în Pediatrie va avea loc la Poiana Brașov, în perioada 14 - 16 noiembrie
mmm_pediatrie_2014_2.jpg
În urma reacțiilor pozitive, obținute după precedentul eveniment, Oameni și Companii organizează, sub patronajul științific al Societății Române de Pediatrie, a doua ediţie a Conferinței Naționale de Management Medical Modern în Pediatrie, care va avea loc la Hotel Alpin****, din Poiana Braşov, în perioada 14 - 16 noiembrie 2014. >> Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. >> Citeste

agerpres.ro

Vizitatori
counter