MedicalManager
Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți


SNMF
Duminica, 01 Februarie 2015

Remus Borza (Polisano): "Turismul medical e o industrie de miliarde de euro"

polisano_sibiu.jpgSpitalul European Polisano de la Sibiu, realizat printr-o investiţie de 25 de milioane de euro, atrage tot mai mulţi pacienţi din străinătate, urmând modelul clinicilor private de succes din Turcia, unde turismul medical a adus numai anul trecut, statului, venituri de trei miliarde de euro, conform avocatului Remus Borza, Preşedintele Grupului de Firme Polisano.
"Vom încerca să aducem mai multă pacientură din Republica Moldova. Spaţiul ex-sovietic oferă o foarte bună oportunitate în ceea ce priveşte Spitalul Polisano. Vom intra pe ţările din Orientul Mijlociu, urmând modelul turcesc în ceea ce priveşte serviciile medicale private - acolo vorbim de o industrie, peste 500.000 de pacienţi trataţi în spitalele din Turcia, anul trecut, vreo 3 miliarde de euro, venituri suplimentare la bugetul statului turc. Iată că e un model aspiraţional şi inspirational pentru noi", a anunţat vineri, Remus Borza, într-o conferinţă de presă.

Joi, 18 Decembrie 2014

Spitalul Monza din București este partener activ în proiectul “Inima copiilor - Intervenții cardiace în România”

spital_monza.jpgSpitalul Monza dinBucurești face parte din rețeaua de spitale private ale Grupului Policlinico di Monza din Italia. Și-a început activitatea în 2012, în contextul în care în România exista doar un singur spital privat cardiovascular, iar spitalele de stat erau depășite de numărul de pacienți ce necesitau îngrijiri și tratament cardiologic și cardiovascular.
În prezent, Spitalul Monza este considerat cel mai important spital cardiovascular pentru adulți și copii din România, atât datorită tehnologiei medicale de vârf cu care este dotat, cât și datorită medicilor ultraspecializați și capabili de a rezolva cazurile cele mai complicate din patologia cardiacă a adultului și copilului.Luni, 08 Decembrie 2014

Premieră în chirurgia oftalmologică din România: cel mai precis laser din lume, pentru reducerea dioptriilor, în Clinica de Oftalmologie Ama Optimex

Ama_Optimex.jpgScapăDeOchelari, divizie a clinicii de oftalmologie Ama Optimex, a adus în România sistemul femtolaser VisuMax - Carl Zeiss Meditec, cel mai precis laser din lume, care permite corectarea dioptriilor printr-o intervenție minim invazivă, într-o singură procedură, și corectarea dioptriilor mari, imposibil de corectat până acum cu ajutorul laserului.
Prin introducerea acestei aparaturi de ultimă generație, Ama Optimex este una dintre cele 3 clinici din Europa Centrală și de Est și singura din România care oferă operații pentru reducerea dioptriilor prin tehnicile ReLEx Smile și FemtoLasik, cu ajutorul laserului cu femtosecunde VisuMax. AmaOptimex, prin divizia sa ScapăDeOcheleri, oferă acum soluții complete pentru reducerea dipotriilor și intervenții care până acum puteau fi realizate numai în afara țării.

Marti, 25 Noiembrie 2014

Spitalul Băneasa - primul spital din România care primește acreditare internațională din partea Joint Commission International

spit_baneasa_diploma.jpgSpitalul Băneasa, din cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA, este prima și singura instituție medicală din România care obține acreditarea Joint Commission International, liderul mondial în acreditările de sănătate. Acreditarea JCI reflectă recunoașterea la cel mai înalt nivel privind desfășurarea actului medical într-un mediu sigur pentru pacient, aliniat la standarde internaționale. Odată cu obținerea acreditării JCI, Spitalul Băneasa devine singurul spital dedicat sănătății mamei și copilului din topul celor mai prestigioase unități medicale din Europa de Sud-Est.
Gradul de conformitate cu standardele JCI obținut de Spitalul Băneasa este unul dintre cele mai mari din regiune, respectiv 98%. Procesul de acreditare a Spitalului Băneasa a durat aproximativ un an și a presupus o investiție totală în valoare de 200.000 de euro. În această perioadă o echipă de 17 membri ai Spitalului a fost implicată în evaluarea a peste 1100 de indicatori și 285 de standarde, demonstrând conformitatea cu standardele JCI.

spital radauti
www.dedalus-teamnet.ro

Miercuri, 12 Noiembrie 2014

Premieră naţională - implantare de valvă aortică printr-o incizie de 5 cm în dreptul inimii

spital_monza.jpgChirurgii de la Spitalul Monza au realizat în premieră implantarea printr-o incizie minimă de 5 cm transcateter de valvă aortică expandabilă cu balon prin vârful inimii la un pacient de 56 de ani care suferea de stenoză aortică severă, insuficienţă cardiacă şi disfuncţie renală.
Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Monza, intervenţia a durat două ore, iar pacientul va fi externat în maximum o săptămână, comparativ cu aproximativ o lună în cazul intervenţiei chirurgicale clasice pentru acest tip de pacient.

Miercuri, 05 Noiembrie 2014

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță o creștere a cifrei de afaceri dublă față de media pieței și planuri de extindere

Chreih_Fady_2014.jpgRețeaua de sănătate REGINA MARIA a înregistrat în primul semestru al acestui an o creștere de 16% a cifrei de afaceri, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 27 milioane de Euro, cifră de afaceri consolidată netă. Ritmul de creștere al Rețelei de sănătate REGINA MARIA este dublu față de creșterea înregistrată de piața serviciilor medicale private, care este de 8%. In 2013 Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a crescut cu 20%, iar pentru 2014 își păstrează dinamica ascendentă și menține estimarea de creștere a afacerilor cu aproximativ 20% până la sfârșitul anului, la 55 milioane de Euro.
"Observăm că suntem rețeaua de sănătate cu cea mai accelerată creștere a business-ului, dintre jucătorii mari din piață, iar obiectivul nostru este să atingem 20% până la finalul anului. Continuăm să ne consolidăm poziția pe segmente cheie - sănătatea femeii și a copilului, abonamente corporate - aspect confirmat de cel mai accelerat ritm de creștere a afacerilor, manifestat în toate liniile de busines: corporate, spitale, policlinici, maternități, laborator, celule stem. Un exemplu punctual este Spitalul Euroclinic, care a înregistrat o creștere de 23% în prima parte a acestui an", a declarat Fady Chreih, director executiv Rețeaua de sănătate REGINA MARIA (foto).Joi, 30 Octombrie 2014

Mihai Marcu: “Este pentru prima dată când piața serviciilor medicale private crește cu o singură cifră, 8-9%, după mai mulți ani de creștere cu două cifre”

marcu_mihai.jpgMedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a înregistrat în primele șase luni ale anului 2014 o cifră de afaceri de 38,3 milioane de euro, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut se arată într-un comunicat de presă al MedLife. Rezultatele înregistrate de MedLife sunt în linie cu obiectivele de business, ritmul de creștere al companiei fiind unul susținut, ce depășește creșterea înregistrată de piața serviciilor medicale private, respectiv 8-9%.

Marti, 21 Octombrie 2014

Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare

Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic ilegal cu ovule.
În acelaşi dosar, secretara clinicii, Cecilia Borza, a primit tot trei de închisoare cu executare, Rosana Turcu, fost coordonator al ANT pe Bucureşti, a fost condamnată la şase luni cu suspendare, iar Victor Zota, fost director al Agenţiei Naţionale pentru Transplant, în prezent coordonator ANT pe Bucureşti, a primit trei luni închisoare cu suspendare. Instanţa supremă a respins recursurile inculpaţilor şi a menţinut sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti în mai 2013.

focality

Duminica, 31 August 2014

Intervenție chirurgicală în premieră națională la Spitalul European Polisano din Sibiu

polisano_sibiu.jpgUn copil de 8 ani ce suferea de stenoză aortică a beneficiat de o nouă şansă la viaţă printr-o procedură de cardiologie intervenţională efectuată pe 30 august, în premieră în România, la Spitalul European Polisano. Familia micuţului cunoştea afecţiunea acestuia încă de la vârsta de 3 luni, fiind necesară o monitorizarea continuă a cazului.
Echipa medicală a fost formată din medicul cardiolog pediatru Adrian Lăcătușu, profesorul universitar Petru Liuba - șeful catedrei de Cardiologie Intervențională a Universității din Lund, Suedia și șeful secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului European Polisano, dr. Nicolae Florescu.

Joi, 28 August 2014

Policlinica Regina Maria din Craiova - o investiție de 200.000 de euro și un nou pas în extinderea rețelei la nivel național

Regina_Maria_Craiova_1.jpgPoliclinica cu numărul 21 din Rețeaua Regina Maria funcționează, din iunie 2014, la CRAIOVA. Policlinica Craiova dispune de un laborator propriu și 5 cabinete medicale întinse pe o suprafață totală de 223 de metri pătrați. Echipa formată din 10 medici reputați oferă servicii medicale pentru 7 specialități medicale distincte. Consultațiile și analizele realizate aici respectă stadardele recunoscute ale Rețelei, iar abonații Regina Maria au acces direct la serviciile contractate.<<<  Pagina 2 / 45  >>>


Newsletter


neuroiasi.ro/

Editorial
Politica medicamentului, încotro?
paveliu_sorin1.jpg
Un editorial de Sorin Paveliu, publicat pe portalul Adevărul >> Citeste
careersinwhite

Analiza
Potrivit producătorilor internaţionali de medicamente, comerţul paralel în România este de 600 de milioane de euro
medicamente5.jpg
Comerţul paralel cu medicamente în România este în valoare de 600 milioane de euro, adică 20% din piaţa de profil, a declarat joi directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi. Potrivit acestuia, scăderea preţurilor ca urma a recalculării anunţate de Ministerul Sănătăţii va duce la dispariţia unor medicamente de pe piaţă. >> Citeste

Compania Saptamanii
Antibiotice Iași continuă creșterea: profit brut mai mare cu 7,8% în anul 2014
antibiotice_iasi_1.jpg
Rezultatele financiare preliminate aferente anului 2014, întocmite potrivit Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară, IFRS şi comunicate Bursei de Valori Bucureşti, confirmă trendul ascendent pe care Antibiotice l-a parcurs în ultimii ani.
Evoluţia pozitivă a companiei s-a datorat atât investiţiilor cât şi gestionării corecte a costurilor de operare, creşterii rentabilităţii produselor, precum şi majorării nivelului de profitabilitate prin monitorizarea şi ajustarea cheltuielilor indirecte procesului de producţie. >> Citeste

Interviu
"Niciodată n-am fost mulțumit de mine, pentru că un om care ajunge la automulțumire nu mai face progrese"
ioiart_ioan.jpg
Afirmă prof. univ. dr. Ioan Ioiart, şeful Clinicii de urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, într-un interviu în care vorbește despre realizările și proiectele clinicii pe care o conduce, despre provocările și satisfacțiile profesiei de medic în România, dar și despre sprijinul care trebuie acordat numeroșilor pacienți care sunt nevoiți să facă dializă. >> Citeste

Eveniment
"Cariere în Alb" aduce în România marii recrutori de personal medical din Europa
Careers_in_White.jpg
Cel de-al doisprezecelea sezon al târgurilor de cariere medicale organizate de Careers in White International, cunoscut în România sub numele de "Cariere în Alb", aduce în perioada 1 martie - 24 mai cei mai mari recrutori din sectorul medical în opt țări din Europa. >> Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că “Votul este mai puternic decât glonţul”, PR Daily a “tradus” câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. >> Citeste

agerpres.ro

Vizitatori
counter