Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți


Luni, 25 Aprilie 2016

Cinci copii cu malformaţii cardiace grave au fost operaţi de echipe internaţionale, prin Fundaţia Polisano

Cinci copii, cu vârste între 11 luni şi 16 ani, născuţi cu grave malformaţii cardiace, proveniţi din familii cu resurse financiare limitate, au fost operaţi în perioada 22-23 aprilie la Sibiu, de către echipe internaţionale de medici, costurile fiind acoperite de către Fundaţia Polisano, cu ajutorul partenerilor săi.

Joi, 21 Aprilie 2016

Rețeaua de sănătate Regina Maria preia Centrul Medical Helios din Craiova

Helios_Craiova.jpgRețeaua de sănătate Regina Maria își continuă dezvoltarea la nivel național prin preluarea Centrului Medical Helios din Craiova, oraș în care compania mai are o policlinică și un laborator propriu, ambele deschise în anul 2014. Centrul Medical Helios a fost fondat în anul 1999.
"Continuăm seria de achiziții importante, demarate încă de la începutul anului, cu preluarea Centrului Medical Helios. Nu ne uităm la volume, ci la 'dealuri' strategice, care ne consolidează poziția de lider într-o anumită regiune sau poziția de lider pe zona de calitate", a declarat Fady Chreih, directorul general al Rețelei de sănătate Regina Maria.Marti, 19 Aprilie 2016

MedLife a achiziţionat pachetul majoritar al Dent Estet

dentestet.jpgMedLife a achiziţionat pachetul majoritar din cadrul grupului de firme Dent Estet, operator de servicii stomatologice din România, potrivit unui comunicat al companiei. "Dent Estet reprezintă una dintre puţinele afaceri de nişă din România care a avut încă de la început o strategie de business bine definită în ceea ce priveşte dezvoltarea şi extinderea companiei, înregistrând şi o creştere constantă de la an la an. Aceste valori comune au reprezentat o premisă foarte bună pentru a ne uni forţele şi a acţiona sub umbrela unui sistem integrat, fiind o premieră în ceea ce priveşte alinierea a doi lideri în piaţă de servicii medicale private din România. În următoarea perioadă ţintim să extindem grupul de clinici Dent Estet cu cel puţin 1-2 unităţi în fiecare an, stomatologia urmând să devină una dintre cele şase divizii de business din cadrul MedLife, alături de hyperclinici, laboratoare, spitale, maternităţi şi farmacii", a declarat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

Duminica, 17 Aprilie 2016

Reţeaua Regina Maria investeşte două milioane euro într-un nou centru de imagistică, la spitalul Euroclinic

Spitalul_Euroclinic_2.jpgReţeaua de sănătate Regina Maria investeşte două milioane de euro într-un nou centru specializat de imagistică, în cadrul Spitalului Euroclinic, ajungând la opt astfel de unităţi la nivel naţional. Compania a achiziţionat trei aparate de imagistică de ultimă generaţie -1 RMN Magnetom Aera şi 2 CT Somatom Scope. Regina Maria dispune de un buget de investiţii de 4,5 milioane euro în acest an pentru dezvoltarea zonei de imagistică, pe fondul cererii tot mai mari pe acest segment.
"Dezvoltarea zonei de imagistică este o preocupare constantă pentru noi, iar imagistica devine o specialitate-cheie. Am achiziţionat cele mai noi tehnologii de pe piaţă pentru a putea oferi pacienţilor servicii medicale de înaltă calitate şi precizie, de la controale de rutină, până la examinări avansate", a declarat Fady Chreih, directorul general al Reţelei de sănătate Regina Maria.

unifarm

Vineri, 15 Aprilie 2016

La Constanţa se construieşte un spital privat generalist, investiţie de 5 milioane euro

O firmă privată specializată în management şi servicii medicale a început, la Constanţa, construcţia celui mai mare spital cu profil multidisciplinar din Dobrogea, investiţie de 5 milioane de euro, unitatea medicală urmând să fie inaugurată în acest an.

Miercuri, 13 Aprilie 2016

Dr. Mihai Adrian Cristescu a efectuat a 600-a operatie de microneurochirurgie in Spitalul Euroclinic

cristescu_euroclinic.jpgDr. Mihai Adrian Cristescu, medic primar neurochirurg a efectuat cu succes o dubla operatie de microneurochirurgie, efectuand in acelasi timp operator excizia completa a unei tumori spinale toracale si cura unei hernii de disc lombare. In Spitalul Euroclinic, Dr. Cristescu opereaza frecvent tumori de coloana vertebrala si hernii de disc lombare, toracale si cervicale folosind tehnici minim-invazive de microneurochirurgie combinate cu metode moderne de stabilizare a coloanei vertebrale.
Acest caz este particular deoarece pacienta a fost diagnosticata simultan cu o tumora intravertebrala toracala - tumora intravertebrala T2 mediolaterala dreapta cu extensie extramedulara si invazie pleurala - si o hernie de disc lombara care au fost tratate cu succes intr-o singura interventie chirurgicala.Joi, 10 Martie 2016

Spitalul Sf. Constantin Brașov lansează cinci programe gratuite pentru prevenția afecțiunilor grave

Brasov_Sf_Constantin.jpgPe 10 martie, Spitalul Sf. Constatin din Brașov împlinește cinci ani de la înființare, perioadă în care au fost internați în spitalul privat peste 30.000 de pacienți, au fost efectuate mai mult de 140.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 6.500 intervenții chirurgicale.
Spitalul Sf. Constantin, primul spital privat multi-disciplinar inaugurat în Brașov, dezvoltat prin investiții private 100% românești, a reușit să atragă o echipă de medici specializați și dispuși să se dedice exclusiv acestui proiect de nivel internațional, unii dintre aceștia renunțând chiar la carierele în străinătate, contribuind astfel în mod semnificativ la transformarea Brașovului în centru regional de dezvoltare în domeniul serviciilor medicale private.

Marti, 08 Martie 2016

Unitate de asistenţă materno-fetală de excelenţă, inaugurată la Spitalul "Polizu"

polizu_sala_operatii.jpgO unitate de asistenţă materno-fetală de excelenţă, prima din România de acest fel, a fost inaugurată la Spitalul Cinic de Obstretică şi Ginecologie "Polizu", în prezenţa ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu. În cadrul laboratoarelor ultraspecializate ale unităţii vor fi realizate investigaţii specifice - genetică, periconcepţionalitate, genetică moleculară.
Departamentul de screening neinvaziv prenatal imagistic va putea face ecografii morfologice fetale, precum şi proceduri diagnostice şi terapeutice invazive eco-ghidate. În cadrul blocului operator multifuncţional, vor fi făcute intervenţii chirurgicale fetale deschise, chirurgie minim invazivă fetoscopică, precum şi proceduri complexe ex-utero intrapartum.

focality

Duminica, 21 Februarie 2016

Revizia totală de șold este posibilă și la 91 de ani în Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA

petrescu_vlad.jpgDr. Vlad Predescu, medic primar ortoped, a realizat cu succes in premiera in Romania, la Spitalul Euroclinic, o interventie chirurgicala pentru revizie totala de sold la o pacienta in varsta de 91 de ani.

Operatia de inlocuire a protezei deteriorate poarta numele de "revizie” si reprezinta o interventie complexa si dificila, cu atat mai mult cu cat varsta pacientului este inaintata.

Luni, 01 Februarie 2016

Primul caz din lume de disectie aortica complexa tratat endovascular cu succes la Spitalul European Polisano din Sibiu

polisano_chirurgi.jpgUn pacient in varsta de 59 de ani, din Bucuresti, cu o disectie aortica complexa de tip B, refuzat de majoritatea centrelor de specialitate din tara, a fost tratat cu succes printr-un procedeu endovascular revolutionar. Interventia a fost realizata pentru prima data in lume de catre echipa de specialisti Heart Team a Spitalului European Polisano Sibiu, cu participarea prestigiousului Profesor Doctor Sherif Sultan. Procedeul endovascular a constat in combinarea a doua tehnici inovative ce nu au mai fost utilizate impreuna niciodata pana in prezent la tratamentul unui pacient cu aceasta patologie grava.<<<  Pagina 2 / 49  >>>


Newsletter

neuroiasi.ro/

Editorial
Un stat diluat de 10 ori
ciurea_alexandru.jpg
Un editorial de Alexandru Vlad Ciurea, publicat pe portalul România Liberă >> Citeste

Analiza
Peste 70.000 de pacienţi sunt trataţi în România de boala Parkinson
parkinson.jpg
Peste 70.000 de pacienţi cu boala Parkinson beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei, relevă o statistică prezentată de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea de Neurologie din România (SNR), organizatori ai celei de a-V-a ediţii a Cursului Internaţional dedicat tulburărilor comportamentului motor, desfăşurată vineri şi sâmbătă în Poiana Braşov. >> Citeste

Compania Saptamanii
Rețeaua Regina Maria semnează un parteneriat pentru dezvoltarea primului spital privat din Cluj-Napoca
regina-maria-logo.jpg
Rețeaua de sănătate Regina Maria inițiază un proiect comun de dezvoltare a primului spital privat integrat la Cluj-Napoca - printr-o investiție totală de 15 milioane de euro. Spitalul, construit de la zero, urmează să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor și reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din afara Bucureștiului. >> Citeste

Interviu
Dr. Cristian Grasu: "Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie"
grasu_cristian.jpg
Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condițiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătății. Potrivit acestuia, pentru ca România să ajungă la nivelul țărilor din UE în ceea ce privește tratamentul prin radioterapie ar mai fi nevoie de peste 80 de acceleratoare, ceea ce ar presupune un efort financiar din partea statului de peste 350 milioane de euro, iar acest lucru nu este posibil fără un plan pe termen mediu. >> Citeste

Eveniment
La Conferinţa Regională de Management Medical Modern de la Bucureşti s-a discutat despre calitatea actului medical în spitalele româneşti
mmm_bucuresti_2016_1.JPG
Manageri de spitale din București și județele din regiunea de sud a țării au participat la cea de-a doua Conferinţă Regională de Management Medical Modern cu tema “Calitate în Managementul Sanitar din România”, eveniment organizat de Oameni și Companii în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). >> Citeste
agerpres.ro