Multimedia

Conferința medicală "Zilele Spitalului Municipal Sf. Dr. Cosma și Damian" Rădăuți


Duminica, 17 Aprilie 2016

Reţeaua Regina Maria investeşte două milioane euro într-un nou centru de imagistică, la spitalul Euroclinic

Spitalul_Euroclinic_2.jpgReţeaua de sănătate Regina Maria investeşte două milioane de euro într-un nou centru specializat de imagistică, în cadrul Spitalului Euroclinic, ajungând la opt astfel de unităţi la nivel naţional. Compania a achiziţionat trei aparate de imagistică de ultimă generaţie -1 RMN Magnetom Aera şi 2 CT Somatom Scope. Regina Maria dispune de un buget de investiţii de 4,5 milioane euro în acest an pentru dezvoltarea zonei de imagistică, pe fondul cererii tot mai mari pe acest segment.
"Dezvoltarea zonei de imagistică este o preocupare constantă pentru noi, iar imagistica devine o specialitate-cheie. Am achiziţionat cele mai noi tehnologii de pe piaţă pentru a putea oferi pacienţilor servicii medicale de înaltă calitate şi precizie, de la controale de rutină, până la examinări avansate", a declarat Fady Chreih, directorul general al Reţelei de sănătate Regina Maria.

Vineri, 15 Aprilie 2016

La Constanţa se construieşte un spital privat generalist, investiţie de 5 milioane euro

O firmă privată specializată în management şi servicii medicale a început, la Constanţa, construcţia celui mai mare spital cu profil multidisciplinar din Dobrogea, investiţie de 5 milioane de euro, unitatea medicală urmând să fie inaugurată în acest an.Miercuri, 13 Aprilie 2016

Dr. Mihai Adrian Cristescu a efectuat a 600-a operatie de microneurochirurgie in Spitalul Euroclinic

cristescu_euroclinic.jpgDr. Mihai Adrian Cristescu, medic primar neurochirurg a efectuat cu succes o dubla operatie de microneurochirurgie, efectuand in acelasi timp operator excizia completa a unei tumori spinale toracale si cura unei hernii de disc lombare. In Spitalul Euroclinic, Dr. Cristescu opereaza frecvent tumori de coloana vertebrala si hernii de disc lombare, toracale si cervicale folosind tehnici minim-invazive de microneurochirurgie combinate cu metode moderne de stabilizare a coloanei vertebrale.
Acest caz este particular deoarece pacienta a fost diagnosticata simultan cu o tumora intravertebrala toracala - tumora intravertebrala T2 mediolaterala dreapta cu extensie extramedulara si invazie pleurala - si o hernie de disc lombara care au fost tratate cu succes intr-o singura interventie chirurgicala.

Joi, 10 Martie 2016

Spitalul Sf. Constantin Brașov lansează cinci programe gratuite pentru prevenția afecțiunilor grave

Brasov_Sf_Constantin.jpgPe 10 martie, Spitalul Sf. Constatin din Brașov împlinește cinci ani de la înființare, perioadă în care au fost internați în spitalul privat peste 30.000 de pacienți, au fost efectuate mai mult de 140.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 6.500 intervenții chirurgicale.
Spitalul Sf. Constantin, primul spital privat multi-disciplinar inaugurat în Brașov, dezvoltat prin investiții private 100% românești, a reușit să atragă o echipă de medici specializați și dispuși să se dedice exclusiv acestui proiect de nivel internațional, unii dintre aceștia renunțând chiar la carierele în străinătate, contribuind astfel în mod semnificativ la transformarea Brașovului în centru regional de dezvoltare în domeniul serviciilor medicale private.


Marti, 08 Martie 2016

Unitate de asistenţă materno-fetală de excelenţă, inaugurată la Spitalul "Polizu"

polizu_sala_operatii.jpgO unitate de asistenţă materno-fetală de excelenţă, prima din România de acest fel, a fost inaugurată la Spitalul Cinic de Obstretică şi Ginecologie "Polizu", în prezenţa ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu. În cadrul laboratoarelor ultraspecializate ale unităţii vor fi realizate investigaţii specifice - genetică, periconcepţionalitate, genetică moleculară.
Departamentul de screening neinvaziv prenatal imagistic va putea face ecografii morfologice fetale, precum şi proceduri diagnostice şi terapeutice invazive eco-ghidate. În cadrul blocului operator multifuncţional, vor fi făcute intervenţii chirurgicale fetale deschise, chirurgie minim invazivă fetoscopică, precum şi proceduri complexe ex-utero intrapartum.

Duminica, 21 Februarie 2016

Revizia totală de șold este posibilă și la 91 de ani în Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA

petrescu_vlad.jpgDr. Vlad Predescu, medic primar ortoped, a realizat cu succes in premiera in Romania, la Spitalul Euroclinic, o interventie chirurgicala pentru revizie totala de sold la o pacienta in varsta de 91 de ani.

Operatia de inlocuire a protezei deteriorate poarta numele de "revizie” si reprezinta o interventie complexa si dificila, cu atat mai mult cu cat varsta pacientului este inaintata.Luni, 01 Februarie 2016

Primul caz din lume de disectie aortica complexa tratat endovascular cu succes la Spitalul European Polisano din Sibiu

polisano_chirurgi.jpgUn pacient in varsta de 59 de ani, din Bucuresti, cu o disectie aortica complexa de tip B, refuzat de majoritatea centrelor de specialitate din tara, a fost tratat cu succes printr-un procedeu endovascular revolutionar. Interventia a fost realizata pentru prima data in lume de catre echipa de specialisti Heart Team a Spitalului European Polisano Sibiu, cu participarea prestigiousului Profesor Doctor Sherif Sultan. Procedeul endovascular a constat in combinarea a doua tehnici inovative ce nu au mai fost utilizate impreuna niciodata pana in prezent la tratamentul unui pacient cu aceasta patologie grava.

Duminica, 31 Ianuarie 2016

Peste 5.900 de pacienti oncologici au fost tratati in 2015 in reteaua de centre Amethyst Radiotherapy, dintre care aproape jumatate doar in Romania

Amethyst_Radiotherapy.jpgIn 2015, reteaua europeana de tratare a cancerului Amethyst Radiotherapy a acordat 200.000 de tratamente pentru aproximativ 5.900 de pacienti in cele 6 centre din Franta, Polonia si Romania. Din totalul pacientilor, 47% au fost tratati doar in clinicile din Romania. Printre serviciile medicale accesate se numara: consultatii si diagnostic, radioterapie, brahiterapie, chimioterapie si terapii de suport, precum nutritie si consiliera psihologica. Cele mai frecvente tipuri de cancere tratate au fost: san - 29%; prostata - 25%; ginecologic - 17%; bronhopulmonar - 10%; sfera ORL si alte localizari - 18%.

focality

Joi, 21 Ianuarie 2016

O nouă clinică a fost inaugurată de Gral Medical în Băneasa

gral-medical.jpgO nouă clinică cu 17 specialităţi medicale şi aparatură de ultimă generaţie care oferă servicii cu plată, dar şi decontate de casa de asigurări, pe baza biletului de trimitere, a fost inaugurată joi de Gral Medical în Băneasa.
"De ce această clinică aici având în vedere că în zonă mai există şi alţi jucători? Pentru că intră în politica noastră de dezvoltare să putem oferi servicii medicale de calitate cât mai aproape de pacienţi, noi având destul de mulţi pacienţi din această zonă. În al doilea rând, este o extensie a ideii pe care o avem să oferim servicii şi un abonament 'altfel' - abonamentul 'Favor', cu care mergem acum în piaţă. Ce aduce el ca noutate? Aduce posibilitatea de acumulare a banilor. Ce servicii ai utilizat, acelea s-au scăzut din abonamentul tău. Serviciile se doresc a fi efectuate cât mai repede, să putem să asigurăm clienţilor accesul rapid la serviciile medicale. Planul este 24-48 de ore de la solicitare", a declarat acţionarul Gral Medical Robert Şerban.

Marti, 12 Ianuarie 2016

Medicii români de la Regina Maria sunt apreciaţi şi de pacienții străini

Petrescu_Vlad-1.jpgCu puțin timp în urma, Tessa Taiwo o pacientă din Nigeria venea în România la îndemnul fiului ei mai mic, Steven, care a cautat pe Internet medici specializați în ortopedie și a ajuns astfel la Șef de Lucrări dr. Vlad Predescu. El a fost cel care i-a redat mobilitatea Tessei, după ce i-a protezat genunchiul stâng printr-o interventie de succes, iar pacienta Rețelei Regina Maria a spus că va reveni în România pentru aceeași operație la genunchiul drept, anul viitor. Este o nouă dovadă că excelența medicală nu are granițe sau naționalitate.

Doctorul Vlad Petrescu este unul dintre primii chirurgi ortopezi din România și Europa care a efectuat o tehnică inovatoare de protezare personalizată a genunchiului. În mod natural, fiecare articulaţie a genunchiului este diferită prin anatomia ei, calitatea oaselor şi starea clinică a afecţiunii de care suferă pacientul.<<<  Pagina 2 / 49  >>>


Newsletter


neuroiasi.ro/

Editorial
Un stat diluat de 10 ori
ciurea_alexandru.jpg
Un editorial de Alexandru Vlad Ciurea, publicat pe portalul România Liberă >> Citeste

Analiza
Peste 70.000 de pacienţi sunt trataţi în România de boala Parkinson
parkinson.jpg
Peste 70.000 de pacienţi cu boala Parkinson beneficiază de tratament medicamentos specific, ale cărui costuri lunare individuale se ridică la aproximativ 3.000 de lei, relevă o statistică prezentată de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi Societatea de Neurologie din România (SNR), organizatori ai celei de a-V-a ediţii a Cursului Internaţional dedicat tulburărilor comportamentului motor, desfăşurată vineri şi sâmbătă în Poiana Braşov. >> Citeste

Compania Saptamanii
Rețeaua Regina Maria semnează un parteneriat pentru dezvoltarea primului spital privat din Cluj-Napoca
regina-maria-logo.jpg
Rețeaua de sănătate Regina Maria inițiază un proiect comun de dezvoltare a primului spital privat integrat la Cluj-Napoca - printr-o investiție totală de 15 milioane de euro. Spitalul, construit de la zero, urmează să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor și reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din afara Bucureștiului. >> Citeste

Interviu
Dr. Cristian Grasu: "Anual, 50.000 de români au nevoie de radioterapie"
grasu_cristian.jpg
Aproximativ 50.000 de bolnavi de cancer au nevoie anual de radioterapie, iar statul poate asigura, în condițiile actuale, tratament pentru 17.000, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, dr. Cristian Grasu, director în Ministerul Sănătății. Potrivit acestuia, pentru ca România să ajungă la nivelul țărilor din UE în ceea ce privește tratamentul prin radioterapie ar mai fi nevoie de peste 80 de acceleratoare, ceea ce ar presupune un efort financiar din partea statului de peste 350 milioane de euro, iar acest lucru nu este posibil fără un plan pe termen mediu. >> Citeste

Eveniment
La Conferinţa Regională de Management Medical Modern de la Bucureşti s-a discutat despre calitatea actului medical în spitalele româneşti
mmm_bucuresti_2016_1.JPG
Manageri de spitale din București și județele din regiunea de sud a țării au participat la cea de-a doua Conferinţă Regională de Management Medical Modern cu tema “Calitate în Managementul Sanitar din România”, eveniment organizat de Oameni și Companii în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). >> Citeste
agerpres.ro