Secţia de chirurgie a Spitalului Clinic de Copii Braşov a fost modernizată cu 600.000 lei de Consiliul Judeţean

Secţia de chirurgie a Spitalului Clinic de Copii Braşov a fost deschisă oficial vineri, după ce a fost reabilitată şi modernizată printr-o investiţie în valoare de 600.000 de lei a Consiliului Judeţean. Secţia dispune de 20 de paturi, distribuite în saloane de două, trei sau patru locuri şi baie proprie. Au fost înlocuite, printre altele, instalaţiile electrice şi de climatizare, instalaţiile de oxigen, aspiraţie şi fluide, precum şi cele care ţin de siguranţa pacienţilor, asigurând alarmarea în caz de urgenţă medicală sau de incendiu, conform conducerii spitalului.

Prezent la inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a precizat că, “în ciuda constrângerilor financiare” din acest an, în care bugetul judeţului a fost diminuat cu suma de 90 de milioane de lei faţă de 2017, cele şase spitale din subordinea CJ vor primi în continuare finanţările necesare modernizării infrastructurii şi dotării cu aparatură medicală.

”În fiecare an, am alocat bugete substanţiale la spitale. Vom moderniza şi reabilita în continuare mai multe secţii ale spitalelor. După modernizarea Maternităţii Braşov şi redeschiderea, după lucrări ample care au durat mai bine de doi ani, continuăm acum cu modernizarea corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, apoi la Spitalul de Neurologie. De asemenea, vom continua cu achiziţia de aparatură pentru ca spitalele din subordinea Consiliului Judeţean să corespundă zilelor noastre”, a spus Veştea.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Copii, dr. Liviu Muntean, a menţionat că modernizările unităţii medicale vor continua în acest an. ”În acest an vom finaliza modernizarea Secţiei de Chirurgie Plastică, vom renova Staţia de Sterilizare şi Compartimentul de Spitalizare de Zi. Pentru aceste obiective dispunem de fondurile necesare în bugetul pe 2018. În ultimii doi ani, fondurile primite de la Consiliul Judeţean au fost fără precedent. Peste trei milioane de lei anul trecut, aceeaşi sumă şi în acest an. Sper că am reuşit să-i folosim la maximum şi să ne atingem obiectivele propuse. Obiectivul nostru principal este clar, sănătatea copiilor noştri şi siguranţa actului medical, şi nu în ultimul rând îmbunătăţirea condiţiilor de cazare a pacienţilor noştri. De acum eforturile noastre se îndreaptă spre dotarea cu aparatură a spitalului”, a afirmat Muntean.

Lucrările de modernizare a secţiei de chirurgie au durat şase luni, suma totală alocată de Consiliul Judeţean în acest sens fiind de 600.000 de lei.

Secţia de chirurgie pediatrică a Spitalului Clinic de Copii tratează şi operează anual 2.000 de pacienţi, care necesită internare de câteva zile, şi alţi 2.000 de pacienţi sunt trataţi cu spitalizare de o zi. Secţia are 20 de paturi pentru spitalizare continuă şi 10 paturi pentru spitalizare de zi. Aproximativ 40 de copii se prezintă zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, un număr asemănător fiind consultaţi în Ambulatorul unităţii medicale. La Spitalul Clinic de Copii din Braşov ajung şi copii din judeţele Covasna, Harghita, precum şi turişti accidentaţi pe pârtiile din Poiana Braşov sau Predeal.

CJ Braşov are în subordine şase spitale, toate aflate în municipiul reşedinţă: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, Spitalul Clinic de Copii, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul de Neurologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie. AGERPRES