SANLAS Holding din Graz, interesat să construiască un centru de recuperare medicală în Suceava, susţine preşedintele CJ

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marţi că Holdingul SANLAS din Graz s-a arătat interesat să investească într-un centru de recuperare medicală în Suceava şi doreşte să înceapă demersurile în vederea materializării unui astfel de proiect.

Potrivit lui Flutur, holdingul austriac a transmis autorităţilor judeţene o propunere în acest sens după ce o delegaţie din Suceava a avut în luna martie întâlniri, în landul Stiria, cu mai mulţi investitori austrieci.
“Recent, am fost contactaţi de reprezentanţii Holdingului SANLAS din Graz în vederea trecerii la o analiză detaliată privind construirea unui centru de recuperare în Suceava. Propunerea lor vine după ce în luna martie, în timpul deplasării pe care am avut-o la Graz, am avut întâlniri şi pe domeniul medical, ocazie cu care am avut discuţii cu domnul doctor Gunter Nebel”, a spus Flutur.

El a subliniat că, împreună cu cei de la Holding SANLAS, vor fi centralizate şi analizate mai multe date în funcţie de care vor fi stabilite mărimea centrului, specializările sau numărul de paturi. Pe de altă parte, după vizita la Graz, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Vasile Rîmbu, declara presei că SANLAS Graz este interesat în construirea unui centru medical de recuperare în judeţ, care să includă specialităţile Neurologie, Ortopedie, Psihiatrie şi
Cardiologie. “Domeniul recuperării este unul deficitar şi nu doar în judeţul nostru, ci în întreaga ţară. Există disponibilitate din partea dumnealor şi sperăm să finalizăm acest proiect. (…) Deschiderea este totală şi din partea Consiliului Judeţean”, declara în luna martie managerul SJU Suceava.

Holdingul SANLAS a fost fondat în anul 1980 de dr. Gunter Nebel şi are în prezent 15 centre de recuperare medicală în mai multe domenii, dar şi centre de îngrijire medicală. O delegaţie a judeţului Suceava a efectuat timp de trei zile, în luna martie acestui an, o vizită de lucru în landul Steiermark (Stiria) din Austria, programul fiind organizat de grupul de parlamentari austrieci care a fost prezent în Bucovina anul trecut în octombrie şi când s-au purtat discuţii privind
colaborări în mai multe domenii, inclusiv cel medical. AGERPRES