Angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din municipiul Baia Mare au protestat, marţi, pe holurile instituţiei împotriva desemnării ca manager, de către Consiliul Judeţean Maramureş, a consilierului Mircea Ciocan. Postul a rămas vacant după ce fostul manager al unităţii medicale, dr.Viorica Cherecheş, a ajuns deputat, candidând pe listele PNL Maramureş la alegerile parlamentare din 2016.

Personalul medical din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie este nemulţumit de faptul că administraţia judeţeană a refuzat să numească un manager din cadrul instituţiei şi a desemnat un consilier judeţean pentru acest post.

Protestatarii au strâns un număr de 200 de semnături pe o petiţie prin care îşi exprimă dezacordul faţă de numirea noului director, care urmează a fi depusă la CJ Maramureş.

Mircea Ciocan, noul director al spitalului, este consilier judeţean din partea Partidului Ecologist Român, lider al filialei judeţene Sanitas, iar la alegerile parlamentare din 2016 a candidat pentru un mandat de senator. Acesta lucrează în domeniul medical de peste 20 de ani.

Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din municipiul Baia Mare se află în subordinea CJ Maramureş. AGERPRES