Programul de screening auditiv derulat de MS a fost extins şi în spitalele din subordinea autorităţilor locale

Programul de screening auditiv derulat de Ministerul Sănătăţii a fost extins şi în spitalele din subordinea autorităţilor locale, iar din data de 24 octombrie va fi demarată distribuirea echipamentelor în 188 de unităţi sanitare care vor implementa programul de screening auditiv.

Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat pe 12 octombrie Ordinul de ministru pentru aprobarea listei spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale cărora Ministerul Sănătăţii le alocă fonduri pentru achiziţionarea de aparatură medicală utilizată pentru screeningul auditiv.

“Din banii pe care i-am obţinut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare judeţ să se realizeze screeningul auditiv”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit comunicatului citat.

Specialiştii susţin că este deosebit de important pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului ca surditatea să fie depistată cât mai devreme pentru a asigura în timp util tratamentul adecvat. Screeningul auzului la nou născuţi este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viaţă.

Prin programul de screening al MS, copiii născuţi în maternităţile de stat din România vor beneficia încă din prima lună de viaţă de un control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă. AGERPRES