Program stiintific de exceptie in cadrul Conferintei “Zilele Pediatriei Iesene N.N. Trifan” – editie jubiliara cu participare nationala si internationala, ce va avea loc intre 5 si 7 octombrie

Cea de-a XXX-a editie a Conferintei “Zilele Pediatriei Iesene N.N. Trifan” va fi organizata intre 5 si 7 octombrie, la Hotel Unirea din Iasi. Conferinta este organizata de catre Societatea Romana de Medici si Naturalisti, Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi, , Splitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” Iasi – Clinica a IV-a, Colegiul Medicilor din Romania,  Societatea Romana de Nefrologie Pediatrica, Societatea Romana de Hematologie si Oncologie Pediatrica, Societatea Romana de Pediatrie, Asociatia A.P.E.C,  si Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania. Lucrarile conferintei vor fi creditate de catre CMR si OAMGMAMR.

“Conferinta a adus mereu laolalta, in decursul anilor, personalitati, experti, practicieni din domeniul pediatriei nationale si internationale si a specialitatilor conexe. Longevitatea succesului său se explică prin abordarea clasica si moderna in diagnosticul bolilor pediatrice, prin orientarea terapeutica data de  experienta speakerilor, lideri de opinie pentru strategii de tratament corecte. In toti cei 30 de ani in care s-a derulat, ea a ramas in sfera profesionalului si a continuat chiar in momente de cumpana politico-sociala ca cea din 1989”, afirma Prof. Dr. Ingrith Miron – Coordonator didactic Disciplina Pediatrie la Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi si Presedinte SMN – filiala Iasi.

Manifestarea este structurata pe zile in care se desfasoara cursuri pentru specialisti, rezidenti si studenti, referate generale cu “up-to date” in diverse subspecialitati pediatrice, comunicari orale originale ale diverselor grupuri de lucru din tara si postere.

Tematica stiintifica a Conferintei “Zilele Pediatriei Iesene N.N. Trifan”:

  • Boli hematologice şi renale la copil
  • Pediatrie generala si subspecialitati pediatrice (alergo-imunologie, diabet, boli de nutritie și metabolism, oncologie, pneumologie, urgente, cardiologie, reumatologie, gastro-enterologie, neurologie)
  • Specialitati in stransa conexiune cu pediatria (chirurgie pediatrica, boli infectioase, medicina de familie, neonatologie, dermatologie, radiologie, anatomo-patologie)
  • Rolul asistentilor medicali in pediatrie

“In acest an vom avea cateva expuneri de exceptie referitoare la subiecte foarte actuale in literatura pediatrica ca cele referitoare la microbiota (prof dr. Mircea Nanulescu), infectiile tracului urinar (Prof. Dr. Mihaela Balgradean), interferentele medico-chirurgicale prezentate de celebrul profesor G. Ionescu, personalitate internationala si multe alte subiecte prezentate de personalitati ale pediatriei din centrele universitare si judetele din tara si dinafara: Chisinau, Statele Unite, Emirate. De asemenea se va lansa o carte cu o topica mai putin studiata in Romania: durerea la copil, editata de prof. Univ. Dr Stela Gotia si prezentata de Prof. Dr. Ostin Mungiu”, mai spune Prof. Dr. Ingrith Miron, Presedinta Comitetului Stiintific al Conferintei.

 

Potrivit acesteia, organizatorii evenimentului au acordat facilitati speciale de inscriere rezidentilor de pediatrie, medicina de familie, neonatologie, boli infectioase si medicina de urgenta care au in pregatirea lor un modul de boli ale copilului. “Asistand la acest eveniment isi vor putea completa informatiile cursurilor care se tin in clinici si vor intelege cum lucreaza si celelalte centre universitare inafara centrului de la Iasi, ce posibilitati exista in tara privind diversele terapii. De asemenea, studentii UMF de anul V vor fi acceptati sa audieze lucrarile, fara contributie, pentru a asimila specificul disciplinei pediatrie, pentru a fi provocati in a alege dupa absolvire la rezidentiat specialitatea noastra,  pentru a participa la congresele lor cu tematica pediatrica si a efectua lucrari de licenta in acest domeniu. In final prin volumul care va fi editat cu lucrarile prezentate medicii de pediatrie medicina de familie, infectionisti, neonatologi vor avea un ghid, un model de diagnostic si tratament al afectiunilor copilului adus la zi”, conchide Prof. Dr. Ingrith Miron.

Related Posts