Prima ediție a ”International Perinatal TOTAL HEALTH Congress” din Sinaia se apropie

Mai sunt doar câteva zile până la prima ediție a Congresului Internațional ”Perinatal Total Health”, care va avea loc la Sinaia, în perioada 27 – 30 iunie 2018. Obiectivul principal al congresului este cel de a atrage atenția și a aduce în prim plan importanța primelor 1000 de zile din viața copiilor și consecințele acestora asupra stării de sănătate pe parcursul întregii vieți.

Congresul se va bucura de o anvergură fără precedent și este organiza sub egida partenerilor științifici de prestigiu internațional, precum: Organizația Mondială a Doctorilor de Familie, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, Asociația Română de Obstetrică și Ginecologie, Asociația Română de Neonatologie, Asociația Română de Pediatrie, Societatea Națională de Medicină de Familie, Asociația Română de Epidemiologie, Societatea Română de Sănătate Publică și Management Sanitar.

Președinții acestui congres memorabil sunt Prof. Eliot Sorel și Prof. Nicolae Suciu. ”Ne dorim ca acest Congres să fie un catalizator pentru proiectele inovatoare, transdisciplinare care vor urma întâlnirii noastre; pentru a crește acțiunile de prevenire a bolilor și pentru a stimula noi inițiative care să îmbunătățească accesul la îngrijiri medicale de calitate și la creșterea nivelului sănătății pentru noi toți. Prezentările științifice al acestui congres vor evidenția ultimele descoperiri din domeniul cercetării și aplicațiile lor privind creierul, genomica, microbienele, sistemul imunitar; promovarea sănătății, protecția și prevenirea bolilor în perioada perinatală; vaccinurile și importanța vaccinării pe tot parcursul vieții; alăptarea, siguranța alimentară pentru mame și sugari, rolul informațiilor și a tehnologiei comunicațiilor pentru mame. Așteptăm cu nerăbdare colaborarea noastră științifică robustă și participarea dumneavoastră la acest congres memorabil.” declarau cei doi președinți ai congresului în cuvântul de bun venit adresat colegilor.

Alături de cei doi președinți ai Congresului vor conduce sesiunile științifice vicepreședinții Congresului: Silvia Stoicescu – membru fondator și prim președinte al Asociației de Neonatologie din România, Gabriel Ivbijaro – Profesor al Universității Nova din Lisabona, Doina Cozman – CEO Alianța pentru prevenirea sinuciderii în România și Emilian Popovici – Președinte al Societății Române de Epidemiologie.

Congresul va fi creditat cu 27 puncte de educație medicală continuă, iar înscrierile se realizează în continuare pe platforma digitală a congresului, AICI.

Mai multe detalii privind Congresul, temele abordate și speakerii implicați puteți afla pe platforma dedicată Congresului.