Prevenţie şi responsabilitate faţă de sănătate în campania “Află în 3 paşi despre sănătatea ta!”

Sub umbrela “Prevenţia este cel mai bun tratament!”, consultanţii Asociaţiei ABC-ul Nutriţiei se vor alătura în perioada 16-20 aprilie farmaciilor Dr. Max (Arta Farm) şi centrului medical Sanador, în campania “Află în 3 paşi despre sănătatea ta!” pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Pe perioada campaniei, în intervalul orar 14:00 – 17:00, în 3 farmacii selectate, Farmacia Arta Ion Mihalache, Farmacia Arta Ştefan cel Mare şi Farmacia Arta Iuliu Maniu, va exista un specialist în nutriţie din partea ABC-ului Nutriţiei care va oferi consultaţii gratuite şi care, cu ajutorul unui cântar inteligent va calcula Indicele de Masă Corporală (IMC) al pacienţilor.

„Prevenţia este întradevăr cel mai bun tratament, ce poate fi aplicat zi de zi printr-o nutriţie cât mai curată, o hidratare corespunzătoare, activitate fizică şi odihnă. În plus, chiar dacă aveţi un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, iar organismul nu dă semne de slăbiciune, recomandarea este ca regulat să faceţi un minim de analize de bază şi să discutaţi cu un specialist pentru interpretarea acestora. Prin sfaturi de specialitate şi facilitarea accesului la analize, ne dorim ca pe durata campaniei “Află în 3 paşi despre sănătatea ta!” să încurajăm adoptarea unui comportament responsabil faţă de sănătate.” a spus Iulia Manole, Tehnician Nutriționist şi Director Executiv al Asociației ABC-ul Nutriției.

La finalul fiecărei consultaţii, pacienţii vor primi o recomandare de continuare a investigaţiilor în clinicile medicale Sanador, la tarife preferenţiale. Analizele recomandate pentru continuarea investigaţiilor sunt:

  • LDL Colesterol (Colesterolul tău – lipoproteine cu densitate scăzută) – este principala fracţiune lipidică responsabilă de procesul de apariţie a aterosclerozei, prin depunerile de colesterol în interiorul vaselor.
  • HDL Colesterol (Colesterolul bun – lipoproteine cu densitate mare) – este cel care distruge depozitele de colesterol de pe vasele sangvine şi asigură circulaţia colesterolului fără a bloca arterele. Evaluarea nivelului LDLc este minim esenţial în evaluarea riscului pentru bolile cerebrovasculare şi coronariene.
  • Hemoglobina Glicozilata (HbA1c) – este un marker care oferă o estimare a statusului nivelului mediu glicemic în mod retrospectiv (ultimele 2, 3 luni) fără a fi influenţat de dietă şi de momentul recoltării analizei.