Peste 130 de concurenţi pe 23 de posturi de asistent medical la Spitalul Judeţean Satu Mare

Peste 130 de persoane au participat, pe 18 septembrie, la proba scrisă a examenului de asistent medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, fiind scoase la concurs 23 de posturi, a anunţat managerul instituţiei, Adrian Marc.

Este o concurenţă în premieră, nu cred că a fost o concurenţă atât de mare în anii trecuţi. Sunt 23 de posturi scoase la concurs şi avem 145 de participanţi din care 10 persoane nu s-au prezentat, deci 135 pe 23 de locuri. Aceste posturi sunt scoase din acele secţii unde nivelul de normare a personalului este sub cel prevăzut de lege, deci am scos doar acolo unde este necesar. Acest număr de 23 nu înseamnă nici pe departe că numărul de posturi este suficient. Avem secţii unde, de multe ori, în tura de noapte avem unul sau doi asistenţi medicali la 50 sau 55 de paturi, respectiv o singură infirmieră“, a declarat Marc.

Potrivit acestuia, printre secţiile cu personal puţin sunt neurologia, chirurgia şi oncologie. Adrian Marc a precizat că, etapizat, vor fi scoase la concurs şi alte posturi de pe secţii cu lipsă de personal.

În cadrul aceleiaşi unităţi medicale au mai fost scoase la concurs 22 de posturi de infirmieri, pentru care s-au înscris deja 44 de persoane. AGERPRES

Related Posts