Peste 1.200 de candidaţi la examenul de rezidenţiat de la Iași

Peste 1.200 candidaţi s-au înscris la Iaşi la concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie. Purtătorul de cuvânt al Universităţii de Medicină “Gr.T Popa”, Ivona Burduja, a declarat că la Medicină numărul celor care vor să susţină examenul de intrare în rezidenţiat este de 820, numărul fiind mai mare anul acesta comparativ cu anul trecut, când au fost 784 de înscrişi. La Medicină dentară numărul celor înscrişi la examen este cu 66 mai mare decât cifra de anul trecut, în timp ce la Farmacie numărul a scăzut de la 110, cât erau anul trecut, la 108, anul acesta.

La Iaşi sunt 1.215 candidaţi, 592 de locuri şi posturi scoase la concurs, din care 406 locuri şi 102 posturi la Medicină, 49 la Medicină Dentară şi 32 locuri şi trei posturi la Farmacie. Concursul se desfăşoară pe 19 noiembrie, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Acestea vor fi identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, care se va desfăşura pe o durată de patru ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniul de concurs. În baza punctajelor obţinute la concurs se alcătuieşte o clasificare unică naţională pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor sau posturilor în specialitate se face în ordinea clasificării, în limita locurilor publicate la concurs, indiferent de centrul universitar de concurs“, a explicat Ivona Burduja.

Ministerul Sănătăţii organizează, pe 19 noiembrie, concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie. Concursul se va desfăşura în centre universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

La nivel naţional, au fost scoase la concurs 3.524 de locuri şi 435 de posturi, pe care s-au înscris 6.817 candidaţi. Cei mai mulţi înscrişi sunt la Bucureşti – 2.537 de candidaţi, Iaşi – 1.215 candidaţi şi Cluj – 946 de candidaţi. AGERPRES