Pe 21 august se deschid ofertele pentru actualizarea studiului de fezabilitate la noul spital judeţean din Sibiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat, luni, că în 21 august se vor deschide plicurile cu ofertele pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru construcţia noului spital judeţean.

“Nu e o poveste acest spital nou. În data de 21 august, la ora 15,00, se vor deschide ofertele pentru actualizarea studiului de fezabilitate, proiect tehnic şi asistenţă tehnică, după care vor urma următorii paşi. (…) Nu poţi să faci un spital nou de pe azi, pe mâine. Nu s-au făcut spitale noi în România de după Revoluţie încoace, niciun spital public, nou, astfel de considerente probabil, dar, ce pot să vă zic este că la Sibiu este proiectul prioritar pentru judeţul Sibiu şi suntem la stadiul la care vom (…) atribui oferta pentru fezabilitate în 21 august”, a menţionat Daniela Cîmpean, într-o conferinţă de presă.

Deocamdată, CJ Sibiu investeşte zeci de milioane de lei pentru modernizarea şi dotarea cu aparatură a celor trei spitale aflate în subordine, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie. Preşedintele CJ Sibiu afirmă că este nevoie ca în toată ţara să se construiască spitale noi, mai ales în oraşe precum Sibiul, unde niciun spital nu are o singură clădire, ci secţiile sunt în mai multe clădiri, majoritatea foarte vechi, de peste o sută de ani, la care se tot fac reparaţii de ani de zile.

“Este evident faptul că sistemul sanitar din România şi din Sibiu, Cluj şi de oriunde din ţara asta, fără excepţie, este într-o suferinţă cronică de zeci de ani de zile, nu doar de acum. (…) Cauza pentru care acest sistem de sănătate suferă este subfinanţarea de atâţia ani de zile, în sănătate, însă şi lipsa oricărei viziuni adevărate cu privire la ce ar trebui să însemne sistemul de sănătate într-o ţară europeană. Şi vă spun clar, soluţiile nu sunt nici amenzile plătite tot din bugetele spitalele din care ar trebui să plătim medicamente şi aparatură, nici închiderea tuturor spitalelor din România, pentru că 98% sunt în situaţii altfel decât ar trebui să fie un spital al secolului 21, nici să dăm cu zugrăveli peste pereţii vechi de peste 20 de ani şi, în niciun caz, nu este revolta populară. Soluţia este un sistem de sănătate care să fie gândit bine, în favoarea românilor şi soluţia este să se construiască spitale noi în România”, a mai spus Daniela Cîmpean. AGERPRES