OAMGMAMR doreşte implementarea unui plan de îngrijire pentru asistenţii medicali şi moaşe în unităţile sanitare

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) îşi propune să implementeze un Plan de îngrijire pentru asistenţii medicali şi moaşe în unităţile sanitare pentru asigurarea unui nivel crescut de calitate a îngrijirilor într-un mediu de siguranţă pentru pacienţi.

“Din experienţa practicilor internaţionale, utilizarea unui Plan de îngrijire este benefică deoarece facilitează îngrijirea bazată pe dovezi, înregistrează şi cuantifică nivelul de îngrijire acordat, asigură continuitatea standardizată şi planificată a îngrijirilor în vederea asigurării unui nivel crescut de calitate a îngrijirilor într-un mediu de siguranţă pentru pacienţi. Totodată, datele gestionate pot fi codificate şi prelucrate statistic în vederea măsurării indicatorilor de calitate a îngrijirilor, precum şi pentru elaborarea de studii de cercetare de către asistenţii medicali”, a declarat preşedintele OAMGMAMR – filiala Bucureşti, Carmen Mazilu.

OAMGMAMR filiala Bucureşti organizează joi şi vineri Conferinţa Naţională cu tema “Îngrijirile de sănătate de la practică la cercetare”. În cadrul conferinţei se vor reuni specialişti români şi străini din domeniul medical şi universitar, personalităţi de prestigiu care promovează creşterea calităţii procesului de îngrijire a pacienţilor şi dezvoltarea profesiei de asistent medical şi moaşă, precum şi peste 900 asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali din întreaga ţară. Vor avea loc comunicări ştiinţifice, prezentări de caz, paneluri de discuţii, workshop-uri şi o expoziţie medicală specializată. AGERPRES