O nouă secţie de pediatrie se construieşte la Spitalul Judeţean din Deva

O nouă secţie de pediatrie se construieşte la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, lucrările, în valoare de 1,8 milioane lei, fiind prevăzute să se încheie în primăvara anului 2019, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Noua secţie va fi construită prin supraînălţarea clădirii spitalului cu încă un etaj ce va fi ridicat în zona administrativă a unităţii medicale, urmând ca spaţiul dedicat Pediatriei să ajungă la 1.652 de metri pătraţi. Acest lucru va permite asigurarea pe secţie a unui număr de 50 de paturi pentru copii şi 32 de paturi pentru părinţi sau alţi aparţinători.

În prezent, se desfăşoară lucrările de decopertare a corpului de clădire pe care se va ridica noul etaj.

“Secţia va fi amenajată conform normativelor Ministerului Sănătăţii, cu respectarea tuturor avizelor pentru autorizaţia sanitară de funcţionare şi pentru acreditare. Viitoarea secţie va avea saloane separate pentru internarea copiilor pe categorii de vârstă, săli de tratamente şi de consultaţii, sală de mese, spaţiu de joacă, spaţii pentru personal, registratură”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, Melania Iscru.

Finanţarea investiţiei este asigurată prin intermediului Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Banii erau prevăzuţi iniţial pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe dar, pentru că există deja un proiect cu finanţare europeană depus de CJ Hunedoara pentru acest gen de investiţie, suma a fost redirecţionată pentru extinderea noii secţii de pediatrie. Actuala secţie de pediatrie a spitalului judeţean funcţionează într-o clădire veche de o sută de ani. AGERPRES