Mai mulţi specialişti chirurgi de elită din România şi Serbia participă, începând de joi, la Sibiu, la cea de-a noua ediţie a Conferinţei româno-sârbe de chirurgie, unde sunt prezentate noutăţile din acest domeniu, conform organizatorilor.

„În perioada 27-28 noiembrie 2014, la Sibiu, va avea loc cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei româno-sârbe de chirurgie, manifestare ştiinţifică de o înaltă ţinută, care va reuni elita chirurgiei din Serbia şi România. Conferinţa este organizată de Societatea Română de Chirurgie, Societatea Sârbă de Chirurgie, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, Departamentul de Chirurgie. Preşedintele de onoare al conferinţei este prof.dr. Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale. Conferinţa este prezidată de prof.dr. Nebojsa Stankovic, preşedintele Societăţii Sârbe de Chirurgie şi de prof.dr. Mircea Beuran, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie. Preşedinţii executivi ai conferinţei sunt: prof.dr. Ion Georgescu (Craiova) şi prof.dr. Dan Sabău, medic şef al Secţiei Clinice Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, membru în Academia de Ştiinţe Medicale”, se arată într-un comunicat remis presei.

Tematica permite participanţilor să discute despre noile realizări din domeniu, despre cazurile speciale şi despre noi modalităţi de abordare şi rezolvare a patologiilor chirurgicale clasice. La conferinţă participă toţi medicii şefi de secţii ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dar şi medici primari sau specialişti care vor prezenta lucrări în cadrul sesiunilor, toate specialităţile din cadrul celei mai mari instituţii spitaliceşti din Sibiu dându-şi mâna în acest demers de cercetare şi dezvoltare a chirurgiei, în folosul pacientului.

La Sibiu sunt abordate subiecte privind chirurgia abdominală, chirurgia vasculară şi cardio-vasculară, chirurgia sânului şi neurochirurgie. „Această conferinţă de tradiţie reprezintă un schimb de idei transfrontalier cu efecte imediate extrem de pozitive pentru două naţiuni legate istoriceşte şi sentimental de-a lungul anilor. De remarcat este infuzia de tineri competenţi în zona moderării conferinţelor, dar şi a prezentării temelor chirurgicale. Este vorba de o generaţie tânără de chirurgi de mare viitor, prezentă în ambele ţări (Serbia şi România – n.r.), care începe să devină din ce în ce mai vizibilă mulţumită unor astfel de evenimente cu o deosebit de importantă notă profesională şi de cercetare”, a declarat prof.dr. Dan Sabău, medic şef al Secţiei Clinice Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. AGERPRES