Liderii sindicatelor din sistemul medical din judeţul Tulcea se vor întâlni săptămâna viitoare cu autorităţile judeţene pentru a-şi prezenta nemulţumirile legate de finanţarea sistemului, şedinţa fiind stabilită vineri de conducerea Consiliului Judeţean, în urma interpelării liderului Sindicatului lucrătorilor TESA din sănătate, Ştefan Popescu.

„Există presiuni din partea membrilor de sindicat pentru a ieşi în stradă. Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza lipsei fondurilor necesare funcţionării Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) şi vor să li se asigure drepturile salariale”, a declarat la finele şedinţei CJ, liderul Sindicatului lucrătorilor TESA din sănătate, Ştefan Popescu.

Acesta s-a arătat nemulţumit din cauza numărului mic al medicilor specialişti din cadrul SJU şi a solicitat conducerii Consiliului să urgenteze demersurile iniţiate deja în vederea asigurării unor locuinţe pentru medici. „Secţia de radiologie din SJU are trei medici. Unul dintre ei este internat în spital, iar unul din ceilalţi doi este pensionar”, a menţionat Ştefan Popescu.
În replică, preşedintele CJ, Horia Teodorescu, şi-a exprimat speranţa ca până la finele anului să înceapă lucrările de construcţie a unor apartamente pentru medici. „Deocamdată licitaţia a fost contestată şi sper ca până la finele anului să începem lucrările de construcţie a apartamentelor pentru medici, iar anul viitor să extindem acest program după modelul municipiului Constanţa”, a menţionat preşedintele Horia Teodorescu.

De asemenea, acesta l-a invitat pe liderul Sindicatului lucrătorilor TESA din sănătate să se întâlnească marţi, 1 octombrie, cu reprezentanţi ai comisiei de profil din cadrul CJ pentru a prezenta situaţia din SJU şi a găsi împreună soluţii. „Situaţia din spitalul tulcean nu este nimic deosebită faţă de cea din celelalte spitale din ţară”, a declarat directorul SJU Tulcea, Iosif Roşca.
Consilierii judeţeni au aprobat vineri rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a SJU, ca urmare a suplimentării sumelor alocate unităţii de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Direcţia de Sănătate Publică cu 762.000 lei. În aceste condiţii, bugetul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea este în 2013 de 56.884.590 lei, la venituri, şi de 59.891.350 lei, la cheltuieli, deficitul secţiunii de funcţionare în sumă de 3.006.760 lei urmând să se finanţeze din excedentul anilor precedenţi. AGERPRES