Lista de medicamente compensate şi gratuite a fost actualizată

Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare, oncologice, diabet zaharat, HIV/SIDA şi psoriazis cronic sever vor beneficia de 9 molecule noi, în regim de compensare 100%, pentru tratament inovativ, în urma actualizării listei de medicamente compensate şi gratuite.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite“, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit sursei citate, în acest an decontarea celor 9 molecule noi se va încadra în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate alocat medicamentelor care fac obiectul contractelor cost-volum / cost-volum-rezultat, respectiv bugetul alocat medicamentelor pentru boli cu risc crescut utilizate în programele naţionale de sănătate curative.

“Procesul de actualizare a listei de medicamente compensate şi gratuite este unul continuu. Ministerul Sănătăţii urmăreşte să asigure accesul la tratament cu medicamente inovative pentru cât mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni la care nu există metode de tratament satisfăcătoare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. AGERPRES