Ministrul Sănătăţii dă asigurări că nu vor exista scăderi salariale în serviciile de ambulanţă

La nivelul serviciilor de ambulanţă nu vor exista scăderi salariale iar achiziţia de ambulanţe este pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, a anunţat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, după o întâlnire cu reprezentanţi ai Federaţiei Ambulanţa.

Vreau să vă asigur că nu vor exista scăderi salariale la nivelul domeniului ambulanţei. De asemenea, vreau să vă anunţ că astăzi (miercuri, n.r.), pe ordinea de zi a Guvernului, este anunţat actul normativ care reglementează achiziţionarea de ambulanţe, deci va porni imediat achiziţia, care se va desfăşura sub autoritatea MAI (Ministerul Administraţiei şi internelor, n.r.), aşa cum a fost solicitat. Vom continua să identificăm măsurile pentru a acorda un serviciu medical de calitate. Este foarte important pacientul, iar pentru ca pacientul să fie bine e nevoie ca dumneavoastră să aveţi condiţii de muncă şi linişte“, a declarat Florian Bodog.

Începând de la ora 10:30, câteva sute de persoane, membri ai Federaţiei Ambulanţa din România (FNSAR), au pichetat Ministerul Muncii, iar în intervalul orar 11:30 şi 12:30 pichetul s-a mutat la Ministerul Sănătăţii. Ulterior, protestatarii au plecat spre Ministerul Finanţelor însă acesta nu este un marş organizat pentru că nu a fost obţinută aprobare astfel încât sindicaliştii au plecat către Finanţe ca pietoni, pe trotuar.

Revendicările sindicaliştilor vizează, printre altele, modificarea Legii privind salarizarea personalului bugetar, suplimentarea numărului de posturi şi urgentarea încheierii Contractului – cadru multi-anual şi alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea achiziţiei de ambulanţe.

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa, cu sprijinul organizaţiilor sindicale membre, din serviciile de ambulanţă, a declanşat pe 5 octombrie un protest naţional pe o perioadă nedeterminată în toate serviciile de ambulanţă.

Protestul a început cu afişarea pe toate ambulanţele operative a două afişe A4 cu inscripţia ‘PROTEST NAŢIONAL’, pe verso fiind vor fi inscripţionate punctele importante din revendicările sindicatelor din serviciile de ambulanţă reprezentate de FNSAR. De asemenea, personalul operativ, TESA şi muncitorii membri în organizaţiile sindicale aparţinând FNSAR, au purtat panglici albe, pe echipamentul de lucru, ca semn de protest. AGERPRES

Related Posts