Ministrul Cseke Attila promite reanalizarea comasării spitalelor

cseke-attila-udmr.jpgMinistrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că procesul de reorganizare a spitalelor din România va continua, însă a adăugat că lista cu propunerile de comasare a unităţilor sanitare va fi reanalizată.

”Nu doresc acum să comentez situaţia vreunui spital sau al altuia, o să le analizăm din nou, dar în mod cert procesul de reorganizare merge înainte. Analiza merge înainte, nu am spus că nu vor putea fi eventuale modificări în funcţie de reanalizarea fiecărui judeţ şi a fiecărei situaţii de la spitale, dar din punctul meu de vedere, acest proces trebuie făcut, chiar dacă este extrem de dureros, extrem de nepopular, şi , sigur, nu m-am făcut iubit pentru această propunere”, a spus ministrul.

Cseke Attila a susţinut că este mult mai corect să se aducă finanţări şi să concentreze resurse umane în centre de genul celui din Târgu Mureş, ”decât să ţii bolnavii în spitale mai mici, unde tratamentul aplicat este mult simplificat”.


”Noi am făcut o analiză, după cum aţi văzut, am dat două liste pe propuneri de comasări de reprofilări pe care Ministerul Sănătăţii le propune. Susţin această măsură în continuare. Sigur, am primit foarte multe observaţii, memorii, dacă vreţi, şi foarte multe delegaţii de primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene şi aşa mai departe, i-am primit şi au depus memoriile. Vom mai face o analiză, în mod cert, cu privire la fiecare judeţ şi cu privire la situaţia fiecărui spital, dar procesul în mod cert merge înainte şi el trebuie făcut”, a accentuat ministrul.


Acesta a subliniat că va continua măsura reorganizării atât timp cât este ministru al Sănătăţii, pentru că ”trebuie privit pacientul”. ”Acolo unde nu ai linii de gardă sau ai o singură linie de gardă, din punctul nostru de vedere, este o problemă de tratament”, a mai susţinut Cseke Attila.AGERPRES