Medicii de familie gorjeni nu sunt interesaţi să achiziţioneze cititoare pentru cardurile de sănătate

Medicii de familie din judeţul Gorj nu sunt interesaţi să achiziţioneze cititoarele pentru cardurile de sănătate, deoarece nu consideră benefice respectivele carduri, a declarat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Mihai Moisescu. Potrivit acestuia, cardurile de sănătate reprezintă o cheie de control a sistemului de asigurări de sănătate, iar medicii de familie nu sunt interesaţi de ele.

“Nu ştiu să fi achiziţionat vreun medic cititoarele de card şi nici nu se grăbeşte nimeni să le cumpere pentru că nu considerăm că aceste carduri sunt benefice pentru noi sau pentru pacient. Ele reprezintă încă o cheie de control al sistemului de asigurări asupra activităţii medicale şi atunci dacă vor să controleze în continuare să îşi plătească singuri instrumentele. Noi nu suntem interesaţi sub nicio formă de aceste carduri. Oricum consultaţiile se fac fără carduri până la 1 ianuarie 2015 şi după aceea sperăm să se schimbe Guvernul, ministrul, Casa de Asigurări (…)”, a spus Mihai Moisescu.

În replică, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Daniel Bondoc, a precizat că medicii de familie sunt obligaţi printr-o prevedere contractuală să îşi procure respectivele cititoare de carduri, în caz contrar riscând să fie sancţionaţi. “Medicii de familie îşi vor procura aceste cititoare de carduri pentru că este o prevedere contractuală. Sunt obligaţi să îşi cumpere aceste aparate pentru că, în caz contrar, vor fi sancţionaţi. Nu cred că se va ajunge acolo pentru că, din ce am vorbit cu o parte dintre ei, se vor conforma şi vor achiziţiona aceste cititoare. Este un proiect naţional şi nu este inutil, este normal să existe o reţinere pentru că va fi un mijloc de verificare al serviciilor medicale”, a conchis Daniel Bondoc.

La nivelul judeţului Gorj, peste 220.000 de persoane vor intra în posesia cardurilor de sănătate. AGERPRES