Medicii de familie au lansat campania “Să preţuim sănătatea!”

snmf_campanie.jpgSocietatea Naţională de Medicina Familiei, prin portalul FormareMedicală.ro, a lansat miercuri o campanie ce urmăreşte păstrarea stării de sănătate prin informarea corectă şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Starea de sănătate a românilor s-a deteriorat constant, în ultimii ani, contextul dificil economic, social, de mediu, precum şi informarea necorespunzătoare în ceea ce priveşte sănătatea contribuind la acest fenomen. În 2009, în România erau înregistraţi aproximativ 3,5 milioane de bolnavi cronici, număr care poziţiona ţara noastră în fruntea clasamentelor europene. Se estimează că în ultimii doi ani numărul acestora s-a dublat.

Pentru a preveni îmbolnăvirile şi pentru a asigura un bun management al bolilor cronice, medicii de familie au lansat miercuri, prin intermediul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei şi a portalului FormareMedicală.ro, campania ”Să preţuim sănătatea!”. Lansată sub sloganul ”Este mai costisitor să te îmbolnăveşti decât să adopţi un stil de viaţă sănătos”, campania medicilor de familie îşi propune să informeze atât medicii, cât şi pacienţii, promovând un stil de viaţă sănătos.

”Informarea deficitară, obiceiurile nesănătoase, lipsa banilor, acestea sunt unele dintre principalele cauze pentru starea precară a sănătăţii populaţiei. Medicii de familie îşi propun să combată cauzele ce determină numărul mare de probleme de sănătate atât prin informarea publicului larg şi întâlniri frecvente cu organizaţiile pacienţilor, cât şi prin educaţie medicală continuă, astfel încât să fie mereu pregătiţi pentru toate situaţiile cu care se confruntă”, a subliniat dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele societăţii.

În cadrul campaniei, FormareMedicală.ro, portalul dedicat educaţiei medicale continue a medicilor de familie, va publica noi cursuri gratuite online care să susţină obiectivele campaniei. Pe lângă cursurile deja existente, vor fi publicate noi module de specializare în astm, hipertensiune arterială, herpesvirusuri şi vaccinare. Toate cursurile pentru medicii de familie publicate pe FormareMedicală.ro sunt creditate cu puncte EMC. De asemenea, secţiunea Educaţia Pacientului a portalului care, dincolo de informarea medicilor de familie, le facilitează acestora efortul de comunicare cu pacienţii şi de informare a acestora, va fi constant actualizată, incluzând articole de actualitate scrise atât de medici de familie, cât şi de experţi din alte arii de specializare, a spus dr. Tănăsescu. AGERPRES