Medici chinezi – invitaţi la Arad pentru un stagiu profesional

O echipă de medici specialişti de la Spitalul Provincial Fujian a fost invitată, la Arad, pentru un stagiu profesional, în cadrul vizitei pe care o delegaţie a Consiliului Judeţean, condusă de preşedintele Iustin Cionca, o efectuează în aceste zile, în China. Iustin Cionca s-a întâlnit cu conducerea Departamentului Medical al provinciei Fujian, oficialii chinezi făcându-i şi o prezentare a secţiilor de Cardiologie şi Pediatrie de la Spitalul Provincial Fujian.

Vizitarea Spitalului Provincial din Fujian, cel mai mare spital al provinciei, cu un număr de 8.000 de pacienţi trataţi zilnic doar în ambulator, cu o suprafaţă desfăşurată de 15,5 km pătraţi, a oferit şi o privire asupra modului de organizare a sistemului medical chinezesc, menţionează sursa citată.

Discuţiile cu oficialii chinezi s-au concentrat pe posibilitatea unui stagiu profesional al unei echipe de medici specialişti chinezi, la Arad, de unde ar putea fi acoperit un perimetru de câteva sute de kilometri cu consultaţii pentru persoanele care suferă de afecţiuni severe. La discuţii au participat conducătorii politici ai instituţiei, dar şi Huan Yu, directorul Comisiei Medicale a Provinciei Fujian, comisie care gestionează activitatea unui număr de 220.000 de angajaţi dintr-un total de 26.000 de unităţi medicale“, a declarat Iustin Cionca, în comunicatul citat.

În cursul vizitei la spitalul din Fujian Cionca a fost însoţit de prof. univ. dr. Guoxing Weng, unul dintre cei mai reputaţi cardiologi chinezi, cu care a avut discuţii asupra investiţiilor la SCJU Arad. “Am convenit cu prof.univ.dr. Guoxing Weng să extindem ulterior discuţiile privind problema investiţiilor la SCJU, eventual chiar în cursul unei vizite la Arad a medicului chinez, care s-a arătat deschis(în această privinţă-n.r.)(…)”, a mai spus preşedintele C.J.Arad.

Echipe medicale din Fujian realizează în mod regulat stagii profesionale în străinătate. Până acum, principalele lor destinaţii au fost Africa, Asia, Statele Unite ale Americii, vestul Europei, menţionează sursa citată. AGERPRES

Related Posts