Numarul pacientilor din Romania afectati de diverse tipuri de cancer a depasit 360.000 la sfarsitul lui 2007 si se afla in continua crestere. Pentru acestia, imbunatatirea calitatii vietii si a duratei medii de supravietuire sunt elemente esentiale.
Compania A&D Pharma a inclus in portofoliul sau noi medicamente biotehnologice produse de Amgen pentru tratamentul cancerului: Neupogen, Aranesp, disponibile pe piata romanesca din 2007, Neulasta, care va fi gasit pe piata din Romania din acest an, si Vectibix, care va fi disponibil din 2009.

Medicamentele biotehnologice se numara printre cele mai noi si eficace tratamente ale unor boli grave, precum cancerul, bolile renale si alte afectiuni cronice. Acestea reprezinta 20% din medicamentele de pe piata, procentajul fiind in continua crestere. Peste 50% din noile medicamente in curs de elaborare se bazeaza pe biotehnologie, iar majoritatea terapiilor cu adevarat inovatoare provin din domeniul biotehnologiei.

”Suntem bucurosi sa ne unim fortele cu Amgen si sa participam impreuna cu autoritatile din Romania la dezvoltarea si ameliorarea protocoalelor nationale. Dorim sa implementam registre nationale ale pacientilor in parteneriat cu universitatile de medicina din Romania. Pentru comunitatea stiintifica, pentru medicii oncologi si hematologi, vrem sa cream un mediu stiintific autentic prin extinderea dezvoltarii activitatilor clinice. Atingand toate aceste obiective, credem cu tarie ca vom reusi sa ajutam pacientii romani sa lupte cu bolile grave”, a declarat Dragos Dinu, de la A&D Pharma.

”Amgen a fost una dintre primele companii care au constientizat faptul ca prin biotehnologie se pot dezvolta terapii noi care pot ajuta cu adevarat pacientii”, a spus dr. Alessandro Slama, director comercial Amgen pentru Europa Centrala si de Est.

Romania, fiind nou intrata in Uniunea Europeana, este o piata in continua crestere si, totodata, atractiva pentru noi, din perspectiva produselor biotehnologice. A&D Pharma s-a dovedit a fi partenerul ideal pentru intrarea Amgen pe piata romaneasca, ca parte a unui program international de extindere, menit sa permita accesul cat mai multor pacienti la intreg portofoliul nostru de medicamente cu adevarat vitale.”
Pentru ambele companii, cele mai importante obiective sunt dezvoltarea stiintifica si
ameliorarea tratamentelor prin oferirea de solutii noi medicilor oncologi si hematologi din Romania.

”Cu un numar de peste 45 de molecule in curs de dezvoltare si un buget anual de cercetare si dezvoltare ce depaseste suma de 3 miliarde USD, Amgen a desfasurat pana la finele lui 2006 un amplu program de studii clinice. In anul 2007, peste 55.000 de pacienti din 39 tari au fost inclusi in peste 250 de studii la nivel mondial. In Romania, peste 240 de pacienti au fost inclusi in 9 studii clinice separate, provenind din aproximativ 70 de locatii active in intreaga tara”, a adaugat dr. Jacek Nowak, director medical Amgen pentru Europa Centrala si de Est.

Produsele Amgen vor fi distribuite in Romania prin divizia MagnaPharm din cadrul Mediplus, parte a A&D Pharma, care pe langa serviciile logistice va asigura si servicii de marketing, promovare si relationare cu organismele de reglementare in domeniul sanatatii din Romania.