Managerul Spitalului de Copii Braşov a renunţat la funcţie din cauza salariului mic în comparaţie cu cel de medic

Managerul Spitalului Clinic de Copii Braşov, dr. Liviu Muntean, a spus că a renunţat de câteva zile la respectiva funcţie de conducere din cauza salariului mic, în comparaţie cu cel de medic, care este dublu ca valoare.

”Domnul preşedinte (n.r. – preşedintele Consiliului Judeţean) a fost de acord să reziliem amiabil contractul de manager al spitalului. Salariul de manager nu a crescut, în timp ce salariile medicilor au crescut sau chiar s-au dublat. Ca manager de spital aveam un salariu de 4.900 de lei, iar ca medic, 10.900 de lei. Un manager nu are nici un spor. Nu este normal ca un manager care are responsabilităţi foarte mari să aibă un salariu mic. De altfel, consider că în nicio instituţie managerii nu trebuie să aibă salarii mici. Niciodată nu cred că veţi mai vedea medici manager de spital, în aceste condiţii”, a declarat dr. Liviu Muntean, care în prezent este director medical al Spitalului Clinic de Copii Braşov.

Conform acestuia, funcţia de manager a fost preluată de directorul economic al spitalului. Referitor la eventuale nemulţumiri care ar putea să apară în rândul salariaţilor spitalului referitor la remuneraţii, Muntean a precizat că la medici şi asistenţi medicali salariile au crescut, dar că, la personalul auxiliar, “salariile au cam scăzut, ceea ce nu este normal”.

”Fluturaşii de salariu i-au primit joi. Încă nu s-au înregistrat nemulţumiri, dar scăderile salariale, în funcţie de categorii de salariaţi sunt între 500 şi 700 de lei, ceea ce înseamnă foarte mult la un salariu şi aşa mic. Este vorba de personalul care face curăţenie, o parte din infirmiere şi personalul administrativ”, a precizat dr. Liviu Muntean. AGERPRES