La Iasi are loc Conferinta “Planul național de oncologie – Prioritate în strategia sistemului de sănătate din Romania”

Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Cancerului – 4 februarie, in data de 3 februarie Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania va organiza prin asociatiile membre din teritoriu evenimente care sa marcheze aceasta zi in Cluj, Suceava, Tg. Jiu, Iasi, Bistrita, Brasov si Giurgiu. Tema abordata si in acest an este “Planul Național de Oncologie – Prioritate în strategia sistemului de sănătate din România”.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, prin cele doua asociatii locale – Asociatia Castiga Viata si Asociatia Bolnavilor de Cancer ABC Iasi – in parteneriat cu Primaria Iasi, organizeaza pe 3 februarie, ora 12:00, in Sala Mare a Primariei Iasi, Conferinta “Planul național de oncologie”- Prioritate în strategia sistemului de sănătate din Romania. Scopul întâlnirii constă în abordarea unor teme actuale de screening în cancer, raportate la numărul mare al deceselor prin cancer în Romania, identificarea de soluții şi direcţii prioritare pentru inițierea și îmbunătățirea programelor naționale de screening, diagnostic, tratament și paleație. La eveniment vor participa aproximativ 50 de invitați din domeniul sanitar.

Pe 8 februarie, incepand cu ora 10.00, FABC va marca momentul in parteneriat cu Comisia pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, la Palatul Parlamentului. La aceasta actiune sunt invitati sa participe toti actorii din sistemul de sanatate – domeniul oncologiei, si anume: Ministerul Sanatatii, CNAS, Liderii Asociatiilor de Pacienti, Industria Farmaceutica, Societati medicale, medici specialisti, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale.

Cu aceasta ocazie, FABC doreste sa atraga atentia, inca o data, asupra necesitatii vitale de a elabora si implementa un plan concret de control al cancerului, care sa cuprinda toate sferele specifice acestei afectiuni.