Investiţie de aproape 3,8 milioane de lei, din fonduri europene, pentru dotarea ambulatoriului SJU Alexandria

Şase cabinete din ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alexandria vor fi dotate cu echipamente medicale, printr-un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Proiectul, cu o valoare totală de 3,79 milioane de lei, este implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, a cărui contribuţie financiară este de 2% din valoarea eligibilă.

În urma implementării acestui proiect va fi asigurată dotarea cu echipamente medicale a şase cabinete din ambulatoriul integrat al spitalului, respectiv ORL, chirurgie generală, gastroenterologie, urologie, nefrologie, medicină internă, dar şi a secţiei de sterilizare care deserveşte atât ambulatoriul, cât şi spitalul. Dotarea va fi completă, modernă şi cu un grad înalt de performanţă, astfel încât activitatea medicală să se poată desfăşura în condiţii optime.

Dotarea cu echipamente noi a celor şase cabinete de specialitate din ambulatoriul integrat al spitalului va conduce la reducerea timpilor de diagnosticare şi tratament, contribuind la reducerea numărului de pacienţi redirecţionaţi către alte unităţi medicale, precum şi la reducerea numărului de internări. De asemenea, se estimează o creştere a cazurilor rezolvate în ambulatoriul de specialitate şi reducerea numărului de zile de spitalizare.

Proiectul urmăreşte creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate în regim ambulatoriu pentru cetăţenii judeţului Teleorman prin dezvoltarea capacităţii de diagnostic şi tratament în cadrul cabinetelor Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria şi are o perioadă de implementare de 33 de luni. AGERPRES