O noua întâlnire de succes a medicilor epidemiologi din Moldova: Simpozionul ”Actualități și perspective în Medicina Preventivă 2017”

Medicii epidemiologi, infecționiști și din alte specialități ale Medicinei Preventive, care activează în județele din Moldova au participat pe 23 iunie, la Iași, la întâlnirea regională a Societății Române de Epidemiologie, simpozionul cu tema ”Actualități și perspective în Medicina Preventivă-2017”. 

Simpozionul este parte a unui ciclu de manifestări care se derulează începând cu anul 2016 și se adresează medicilor epidemiologi din toate instituțiile medicale publice (Spitale, Direcții de Sănătate, Institutul Național de Sănătate Publică și toate celelalte instituții în care activează medici epidemiologi). Având o abordare interdisciplinară, programul este deschis și unui grup de medici de familie cu experiență, precum și altor specialități înrudite și se desfășoară cu susținerea partenerilor  BBraun MedicalPaul HartmannIntercoop – SchulkeGSK România și Pfizer România. Ediția din Iași încheie seria întâlnirilor de vară, urmând ca în septembrie 2017 să se desfășoare ediția finală, în București.

Comitet de organizare a fost format din Dr.Angela Romaniuc-Centrul Regional de Sănătate Publică Iași, Conf.univ.Dr. Maria Liliana Iliescu-Disciplina de Sanatate Publica, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa”Iasi, Dr. Mihaela Fochi-Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sfantul Spiridon” Iasi și Dr.Elena Duca-Directia de Sanatate Publica Iasi, sub coordonarea Conf.univ.Dr. Emilian Damian Popovici-Președinteșe Societății Române de Epidemiologie.

Principalele teme discutate în cadrul întâlnirii au fost: Actualitati și perspective în vaccinare, Actualitati in epidemiologia de spital, Argumente pentru preventie și Probleme de diagnostic epidemiologic si de conduita corecta in preventie. 

Related Posts