Încep lucrările de modernizare la Maternitatea din Oneşti

maternitate-onesti.jpgLa început lunii august, la Oneşti vor începe lucrările de modernizare a Maternităţii Spitalului Municipal. Este vorba despre un proiect de două milioane de euro, realizat cu finanţare de la Banca Mondială, în urma căruia maternitatea va fi renovată şi modernizată după cele mai noi standarde în domeniu.

Deschisă în 1970, maternitatea din Oneşti nu a fost reabilitată niciodată timp de 42 de ani, ci doar igienizată. Proiectul de reabilitare a avut de aşteptat câţiva ani, dar în sfârşit, în aproximativ trei săptămâni vor începe lucrările care vor aduce maternitatea Spitalului Municipal Oneşti la nivel european. Valoarea investiţiei se ridică la două milioane de euro, iar lucrările vor fi finalizate în decurs de un an.

Vor fi complet modernizate subsolul, parterul, nivelele doi, trei şi patru iar pentru nivelele unu şi cinci, se vor căuta surse de finanţare din altă parte. Primarul Oneştiului, Laurenţiu Neghină, a declarat deja că municipalitatea se va implica pentru găsirea unor soluţii optime, astfel încât toată clădirea Maternităţii oneştene să fie modernizată la standarde europene.

Se va schimba tâmplăria, se va construi o centrală termică proprie, o staţie de climatizare, se vor face rezerve cu grupuri sanitare proprii, instalaţiile vor fi redimensionate. De asemenea, secţia de maternitate va fi dotată cu aparatură nouă, costul acesteia intrând în finanţare. Lucrările vor începe pe tronsoane, iar în 12 luni Spitalul Municipal Oneşti se va putea mândri cu o secţie de maternitate la cele mai ridicate standarde.

“Va fi o secţie ca un hotel de cinci stele, de nivel european. Va fi complet modernizată, pentru că până acum nu s-a făcut niciun fel de astfel de investiţie. Avem medici buni şi doar pentru ei veneau aici mame să nască. Sper că, odată modernizată această secţie să aleagă să nască aici şi pentru condiţiile oferite”, a declarat Adrian Brânzaniuc, directorul medical al Spitalului Municipal Oneşti.