Iași, 7-9 iunie: Simpozionul si Workshop-ul Hands-On: “Tehnologii &Tehnici Moderne de Imagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală – Sistemul Stealth Station S8 & Sistemul O-Arm 2”

Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Academia de Științe Medicale și compania MEDTRONIC ROMANIA organizează Simpozionul și Workshop-ul Hands-On: “Tehnologii &Tehnici Moderne de Imagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală – Sistemul Stealth Station S8 & Sistemul O-Arm 2”.

Lucrările workshop-ului, vor avea loc în perioada 7-9 Iunie, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași. Evenimentul va fi creditat cu credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Participanții la lucrările simpozionului și workshop-ului, vor avea posibilitatea de a testa și de a lucra cu sisteme de ultimă generație în domeniul imagisticii de înaltă performanță Sistemul O-ARM 2 și al navigației Sistemul Stealth Station S8.

O-ARM 2 este un Sistem de imagistică chirurgicală multidimensional care, în combinație cu sistemul de navigație Stealth Station S8, oferă o soluție unică pentru toate procedurile în chirurgia coloanei, DBS, și nu numai, scăzând necesitatea unei intervenții ulterioare de revizie. În blocul operator de ultimă generație, sistemul de imagistică intra-operatorie este un instrument vital pentru echipa chirurgicală care are în vedere cele mai bune rezultate pentru pacient.

Sistemul Imagistic O-ARM 2 intra-operator poate fi utilizat înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală și aduce imagistica intra-operativă la un nou nivel, permițând: un acces simplu și rapid, în timp real, imagini 3D (precum și imagini 2D) în timpul intervenției, pentru sprijinul deplin în timpul intervențiilor pe coloana vertebrală și nu numai.

Sistemul Stealth Station S8 este un sistem de navigație chirurgicală din a opta generație de la Medtronic. Este o soluție cuprinzătoare care unește tehnologia de vârf cu 25 de ani de experiență în domeniul navigației neurochirurgicale.

Manifestarea va reuni peste 80 de specialiști din țară dar și din Republica Moldova, medici neurochirurgi cu diverse trepte de experiență, care vor dori să testeze și să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul neurochirurgiei craniale și spinale, utilizând aceste echipamente.

“Prezența la Iași in cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, a Sistemului O-Arm 2 și a Sistemului Stealth Station S8, este un argument în plus pentru participarea dumneavoastră la acest simpozion & workshop, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să încurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical. Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, întrun Centru de Pregătire în domeniul medical și încă o dovadă că Neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași. În perioada imediat următoare, comitetul științific și de organizare, va prezenta materialele informative pentru acest eveniment, care vor ajunge la dumneavoastră pe e-mail sau le veți putea descărca direct, de pe site-ul evenimentului. Vă așteptăm cu drag la Iași!”, a declarat, în numele comitetului științific și de organizare, Șef lucrări, Dr. Lucian EVA – Manager Spitalul de Neurochirurgie Prof. Dr. N. Oblu Iași.