Grupul Zentiva a.s. și Siyiara Enterprises au semnat contractul pentru achiziția companiei Solacium

Grupul Zentiva a.s. și Siyiara Enterprises au semnat un contract de vânzare-cumpărare a părților sociale pentru achiziția companiei românești Solacium, împreună cu filiala sa Be Well Pharma. Solacium este în prezent parte a grupului Dr. Max și deținută de Siyiara Enterprises împreună cu Trasca Alexandru-Tony.

Nick Haggar, CEO Zentiva, a declarat: „Zentiva se bucură să anunțe semnarea primei sale achiziții după separarea de Sanofi din ultimul trimestru al lui 2018. Solacium completează business-ul nostru de medicamente generice și ne ajută să ne dezvoltăm divizia de OTC-uri și oferta pentru pacienții și consumatorii din România.“

„După achiziționarea de către Dr.Max a grupului A&D Pharma, am decis să ne concentrăm în primul rând pe trei piloni ai business-ului nostru în România – retail farmaceutic, vânzări en-gros,respectiv marketing și vânzări. Deși Solacium este un producător de suplimente alimentare și OTC-uri cu o creștere rapidă, considerăm că, sub managementul unui producător farmaceutic specializat și de anvergură, așa cum este Zentiva, Solacium își poate valorifica mai bine potențialul și își poate dezvolta semnificativ business-ul, depășind nivelul actual“, a declarat Leonardo Ferrandino, Președinte și CEO al grupului Dr.Max.

Viziunea SOLACIUM PHARMA este de a deveni una dintre cele mai importante companii farmaceutice din România, prin construirea de parteneriate strategice cu profesioniștii din domeniul sănătății în beneficiul pacienților, consumatorilor și angajaților. Aceste parteneriate se bazează pe furnizarea de produse inovatoare care oferă oamenilor cele mai bune opțiuni pentru sănătatea lor.