Greva foamei la spitalul din Hateg s-a incheiat

asistenta.jpgCei 18 angajati ai Serviciului de Urgenta de la Spitalul Hateg au incheiat, luni seara, greva foamei, la capatul a peste zece ore de negocieri cu administratia si cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Hunedoara.

La o mare parte din discutii a luat parte si prefectul judetului Hunedoara, Dorin Gligor, in incercarea de a dezamorsa conflictul aparut intre asistentii medicali si conducerea unitatii sanitare.

”A fost stabilit un plan de masuri pentru reducerea cheltuielilor. De asemenea, s-a stabilit ca activitatea spitalului va fi controlata de o comisie formata din reprezentanti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Ministerului Sanatatii” – a declarat, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Hateg, Alexandru Bulacu.


El a aratat ca a fost stabilit un program prin care angajatii de la Urgenta – asistenti medicali, brancardieri si infirmiere – isi vor putea recupera sumele de bani pe care nu le-au primit in acest an si care totalizeaza peste 108.000 lei. Cei 18 protestatari de la spitalul din Hateg s-au mai aflat in greva foamei in urma cu o saptamana.

Conflictul a fost dezamorsat luni, 2 noiembrie, de prefectul judetului Hunedoara, Dorin Gligor, care a negociat cu grevistii foamei si a incheiat un protocol cu acestia. Protestul a fost suspendat timp de sapte zile, in speranta identificarii unor solutii pentru plata restantelor banesti. In paralel, o comisie mixta formata din reprezentanti ai Corpului de Control al prefectului, DSP Hunedoara si Casei Judetene de Asigurari de Sanatate a inceput o serie de verificari la spitalul din Hateg pe linia managementului institutiei sanitare. AGERPRES