Ghid internațional ISID de prevenire și controlul infecțiilor în spitale

Domeniul prevenirii infecțiilor a crescut în importanță în ultimii 30 de ani, iar știința care îl susține este și ea în continuă evoluție.

Scris de experți internaționali în domeniul controlului infecțiilor și al epidemiologiei de spital, Ghidul ISID – International Society for Infectious Diseases  reunește cele mai noi principii și acțiuni care pot reduce rata infecției și impactul consecințelor acesteia asupra pacienților, familiilor  acestora și asupra sistemelor de asistență medicală, inclusiv prin: perioade de spitalizare mai lungi; handicap pe termen lung; creșterea rezistenței antimicrobiene; costuri financiare mai mari și decese inutile.

Obiectivele ghidului sunt de a facilita punerea în aplicare a unor măsuri eficiente de prevenire și control la diferite niveluri, pentru a îmbunătăți calitatea asistenței medicale; pentru minimizarea riscului, salvarea de vieți, reducerea costurilor și limitarea utilizării antibioticelor pentru a combate aceste infecții.

Intenția ISID este de a actualiza si re-publica ghidul la fiecare doi ani. Versiunea publicată în decembrie 2017 este accesibilă online, AICI.