Gheorghe Chiş (FNSAR): Trebuie să urgentăm achiziţiile de ambulanţe

Urgentarea achiziţiilor de ambulanţe este o prioritate, a declarat Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” din România (FNSAR), înaintea discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

“Am avut o solicitare în urmă cu 2 săptămâni, am stabilit această întâlnire, pe problemele importante din sistemul de ambulanţă, atât sociale, cât şi de organizare. Bineînţeles, discuţiile sunt cu privire la buget. De exemplu, astăzi, la Camera Deputaţilor, vor fi discutate în Comisia de Muncă măsurile fiscal-bugetare pe Ordonanţa 90. Altă problemă, trebuie să urgentăm achiziţiile de ambulanţe, pentru că, încă din 2015, avem probleme cu achiziţia de ambulanţe. Vedem ce ne spune doamna ministru”, a spus Gheorghe Chiş.

De asemenea, acesta a mai precizat că proiectele depuse de sindicat, încă din 2015, sunt în acelaşi stadiu, iar diferitele amânări pot conduce la blocaje. “Mai mult de atât, sunt toate celelalte legislaţii, care au avut un impact asupra sistemului de urgenţă, proiecte care sunt din 2016-2015, depuse la Ministerul Sănătăţii, din păcate sunt doar la nivel de proiecte şi tot s-au amânat, din diferite motive, schimbări de miniştri, dar toate aceste prelungiri de termene sau amânări duc într-un final la un blocaj, care cred că se poate rezolva, iar aici nu e vorba de bani. Problemele acestea, sunt vreo 14-15 puncte de discuţie, detaliate şi bineînţeles, nu în ultimul rând, problema salarizării. Noi, de la început, de la întâlnirile anterioare, am vrut ca acel spor să fie identificat pentru serviciile de ambulanţă. Personalul sanitar, tot ce înseamnă personal de intervenţie, va fi între 80 – 85%, poate va fi 82%, dar rămâne să ne pronunţăm în urma discuţiilor”, a mai spus preşedintele FNSAR, Gheorghe Chiş. AGERPRES