Florian Bodog: Căutăm soluţii pentru redresarea Institutului de Urologie şi Transplant Renal de la Cluj-Napoca

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, s-a întâlnit pe 10 noiembrie cu echipa managerială şi cadrele medicale de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, ocazie cu care a arătat că se caută soluţii în vederea redresării situaţiei financiare a spitalului.

Institutul de Urologie şi Transplant Renal este o unitate esenţială pentru pacienţii cu boli renale, unicul spital din România în care se realizează transplant renal la copii. La momentul actual, spitalul se află într-o situaţie critică din punct de vedere financiar, principala cauză fiind managementul defectuos realizat în ultimii ani. Căutăm soluţii pentru redresarea instituţiei, împreună cu noua conducere şi cu echipa de economişti a ministerului“, a declarat Bodog.

Pe 28 octombrie, conducerea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a lansat un apel public pentru sprijinirea spitalului, ale cărui datorii se apropie de 2 milioane de lei.

Managerul interimar al ICUTR Cluj-Napoca, Silviu Moga, arăta, atunci, că scopul apelului este acela de a determina societatea civilă şi mediul de afaceri să participe la salvarea institutului, în condiţiile în care conturile acestuia sunt deja poprite, lucru care ar putea duce, în viitorul apropiat, la blocarea activităţii unităţii.

Acesta a menţionat că la începutul anului 2017, când a devenit manager interimar al ICUTR, datoria, acumulată din 2013, ajunsese la 1,7 milioane de lei. În plus, procesul de executare silită şi-a produs deja efectele, conturile din Trezorerie şi din bănci fiind poprite.

“Pot fi împiedicate plata salariilor şi plăţile către furnizori, pentru medicamente, servicii, utilităţi. În momentul în care se blochează toate acestea, este blocaj complet. Este sentinţă definitivă, conturile sunt poprite şi rămâne doar la latitudinea creditorilor şi a executorilor”, spunea Moga. AGERPRES

Related Posts