Federatia Sanitas ameninta cu greva

sanitas.jpgFederatia Sanitas ameninta cu declansarea conflictului de munca dupa 10 februarie, nemultumita de “oferta” Guvernului de majorarea a salariilor bugetarilor cu cinci procente si eliminarea tuturor sporurilor, a declarat presedintele organizatiei sindicale, Marius Petcu.

Liderul sindical a precizat ca aceasta hotarare a fost luata in urma Consiliului National al Federatiei, membrii de sindicat respingand “oferta” Guvernului de majorare cu cinci la suta a salariilor bugetarilor, deci inclusiv ale celor din sistemul sanitar, si de eliminare a sporurilor.

“Colegii mei mi-au dat mandat sa resping aceasta asa-zisa oferta la intalnirea de luni a confederatiilor sindicale cu prim-ministrul Emil Boc. Mandatul meu este sa solicit o majorare salariala a angajatilor din sanatate de minimum zece procente si pastrarea sporurilor specifice. Daca aceasta cerere nu va fi indeplinita, din 10 februarie, toate organizatiile din teritoriu vor fi consultate pentru deschiderea conflictului de munca”, a precizat Petcu.

Liderii Sanitas s-ar intalnit, pe 28 ianurie, cu ministrul Sanatatii, Ion Bazac, si au spus ca ar putea relua actiunile de protest daca protocolul incheiat in 2008 cu Ministerul Sanatatii nu va fi respectat. “La sfarsitul lui 2008 am suspendat actiunile de protest dupa ce am semnat un protocol cu ministrul Sanatatii, in care am solicitat majorarea cu zece la suta a salariilor, acordarea unor sporuri, trei prime de stabilitate, precum si prima de vacanta”, a amintit Petcu.