Farmaciile din Mehedinti in colaps financiar

Cele 68 de farmacii si puncte farmaceutice acreditate de Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate Mehedinti sa elibereze medicamente compensate si gratuite se afla in colaps financiar, a declarat sambata, presedintele Colegiului Farmacistilor Mehedinti, Dana Paraschivan.

Potrivit acesteia, farmaciile carora li s-au sistat, din lipsa de fonduri, decontarea facturilor din a doua jumatate a lunii martie, au de incasat de la CJAS Mehedinti suma de 3,9 milioane lei.

“Am facut demersuri la CJAS Mehedinti sa gaseasca solutii pentru plata debitelor. Daca nu vom primi la timp banii cuveniti multe dintre societatile farmaceutice din judet isi vor inceta activitatea, fiind in incapacitate de plata. Cu siguranta, daca se va ajunge aici, sanatatea si viata bolnavilor vor fi puse in pericol”, a precizat Paraschivan.

In acelasi context, directorul general al CJAS Mehedinti, Doina Boruga, a aratat ca pentru evitarea unei astfel de situatii s-a solicitat Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate sa rectifice bugetul acordat Mehedintiului cu suma de 21,2 milioane lei, suma necesara pentru plata datoriilor restante si a decontarii facturilor care se vor emite pana la 31 decembrie 2009.