FACIAS sesizează Parchetul General cu privire la modul în care ministrul Sănătății a gestionat criza imunoglobulinei

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anunțat că sesizează Parchetul General cu privire la modul în care ministrul Sănătății și celelalte persoane responsabile au gestionat criza imunoglobulinei, care a dus la decesul unei persoane.

Plângerea se referă la conduita pasivă a ministrului Sănătății, Florian Bodog, și a subalternilor săi care, de mai bine de 6 luni, nu au luat măsuri pentru a pune la dispoziția bolnavilor care suferă de imunodeficiențe primare și de boli autoimune tratamentul cu imunoglobulină. În lipsa acestui medicament vital, viața a peste 500 de persoane, majoritatea copii, este, în fiecare clipă, în pericol. În vara acestui an, ultimele firme care distribuiau astfel de medicamente în România au anunțat că se retrag de pe piață. Deși i-a fost semnalată situația inclusiv de către FACIAS și a fost avertizat că administrarea acestui medicament nu suferă amânare, în mod iresponsabil față de viața bolnavilor, Ministerul Sănătății condus de Florian Bodog nu a luat nicio măsură“, se arată într-un comunicat al FACIAS.

Potrivit FACIAS, primul deces provocat de neglijența autorităților statului s-a înregistrat sâmbăta trecută, în Alba Iulia. ”FACIAS acordă asistență juridică familiei victimei pentru ca cei responsabili să răspundă în fața legii pentru indiferența cu care au tratat această situație”, precizează sursa citată. AGERPRES

Related Posts