Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că Ministerul Sănătății, înainte să adopte o serie de măsuri privind piața medicamentelor, trebuie să analizeze cu mare atenție impactul asupra pacienților.

Într-o întrebare adresată Ministrului Sănătății, Florin Bodog, pe 13 februarie, parlamentarul ieșean avertizează că viața pacienților poate fi pusă în pericol dacă nu vor avea acces la tratament în perioada imediat următoare, ca reacție a pieței la propunerea executivului de modificare a prețurilor. În condițiile în care bolnavii de hepatită C nu mai au tratament de câteva luni, persoanele vulnerabile sunt expuse și mai mult la gripă, nefiind vaccinate din cauza numărului insuficient de vaccinuri.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătății să prezinte măsurile prin care bolnavii cronici vor avea acces la tratament fără întrerupere. De asemenea, parlamentarul ieșean consideră că este foarte important să se asigure predictibilitatea pieței medicamentelor, indiferent de strategiile pe care guvernul le va adopta în legătură cu prețul substanțelor generice.