DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii încă 1.000 de doze de vaccin antirujeolic

DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii încă 1.000 de doze de vaccin antirujeolic, pentru refacerea stocului existent, după ce mai mulţi medici de familie au semnalat că au epuizat acest tip de vaccin, a anunţat directorul instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Potrivit directorului DSP Suceava, în judeţ mai erau 2.000 de doze de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) repartizate medicilor de familie din teritoriu, neuniform utilizate, existând situaţii în care medicii au epuizat stocul de vaccin iar unii dintre aceştia, din zona Rădăuţi, nici nu au anunţat autorităţile sanitare că nu mai au doze de vaccin.

Cătălina Zorescu a precizat că au fost redistribuite din judeţele Iaşi şi Neamţ 500 de doze de vaccin ROR şi 300 de doze de vaccin Tetraxim. În judeţul Suceava sunt confirmate 44 de cazuri de rujeolă iar pentru încă şapte cazuri se aşteaptă rezultatele analizelor de laborator.

În ceea ce priveşte vaccinul antihepatitic A, directorul DSP Suceava a spus că au fost începute procedurile în vederea achiziţiei a 100 de doze. AGERPRES