Povestea grupului Dent Estet a început în urmă cu mai bine de 18 ani, iar dr. Oana Taban ne-a dezvăluit cele mai importante decizii care au dus la dezvoltarea clinicilor stomatologice; decizii care și astăzi ajută Dent Estet să-și mențină poziția de lider pe piața de servicii stomatologice din țara noastră.

 

 

 

 

 

Dent Estet se bucură de numeroase acreditări și de o echipă certificată internațional. Ce avantaje v-au adus aceste acreditări și certificări?

Toate aceste acreditări și certificări internaționale se datorează faptului că am introdus în România tehnologii, tehnici de tratament, proceduri și sisteme recunoscute internațional, omologate în marile universități ale lumii de către profesioniști desăvârșiți. Dent Estet caută constat să-și actualizeze portofoliul de servicii în funcție de inovațile de pe piața din Statele Unite ale Americii. Așa cum am declarat în repetate rânduri, ne-am dorit încă de la început să oferim servicii de înaltă calitate și în fiecare zi ne respectăm această promisiune făcută în fața pacienților noștri.

Marele avantaj este acela că oferim aceleași servicii pe care le oferă orice clinică din Vestul Europei sau din SUA. Avem tehnici sigure, tratamente precise, tehnologii care aduc un grad sporit de confort pacienților și o echipă medicală pregătită internațional. Mulți dintre medicii noștri sunt specialiști desăvârșiți, având cursuri de formare în străinătate și fiind membri ai comunităților internaționale de implantologie, ortodonție sau estetică dentară.

 

Clinica Dent Estet a primit în urmă cu aproape 10 ani certificarea ISO 9001:2008, de la The Germanischer Lloyd Certification GmbH, Hamburg. Cum a contribuit acest lucru la dezvoltarea grupului de clinici?

Suntem prima clinică din România care a primit această certificare; ea reprezintă o recunoaștere internațională a sistemului de management pe care l-am implementat și care ne-a ajutat să ne diferențiem de competitorii noștri de pe piața serviciilor medicale din România.

Sistemul de management eficient și omologat internațional a contribuit decisiv la direcția noastră de dezvoltare și ne-a ajutat să ne consolidăm business-ul și poziția de lideri în domeniul stomatologic din România. Am fost primii din țară care am îndeplinit toate condițiile solicitate și știm că dacă nu am fi avut un sistem de management foarte eficient, centrat pe nevoile pacienului, nu am fi reușit să avem o viziune clară de dezvoltare și să ne organizăm pentru a aduce la acest nivel povestea Dent Estet.

 

Echipa medicală Dent Estet este grupată în mai multe divizii supraspecializate, precum Implant Division, Esthetic Dentistry Division sau Advanced Orthodontic Division. De ce a fost nevoie de această divizare?

Am fost primii din România care am implementat modelul american de supraspecializare și multidisciplinaritate în aceeași clinicăși am decis să trecem la această divizare pentru a reuși să formăm o echipă de medici stomatologi extrem de bine pregătiți. Fiecare medic își continuă dezvoltarea în funcție de specializarea sa, iar noi investim constant în aceste divizii, cu precadere in cursurile pentru tehnici inovatoare și în tehnologie.

Ceea ce este important de retinut este faptul ca a primi o acreditare ca Centru de Excelență nu înseamnă nimic în fața pacienților dacă nu investești constant în echipa medicală, în aparatură și în materialele inovatoare care pot garanta, uneori, reușita sau eșecul actului medical.

 

Referitor la tehnologii, Dent Estet a deschis recent prima clinică dentară digitală din țara noastră. Despre ce tehnologii vorbim în noul sediu și ce presupun tratamentele digitale?

Dent Estet Primăverii este cea mai mare clinică dentară complet digitalizată din România și, totodată, cel mai mare centru digital Planmeca de la noi din țară. Meritele noastre au fost recunoscute chiar de către domnul Heikki Kyostila, CEO și fondator Planmeca Oy.

Tehnologiile în care am investit foarte mult au rolul de a contribui la tratamente 100% sigure și precise, și mai ales de a spori gradul de confort al pacienților. Recent am introdus laserul Waterlase care înlocuiește freza clasică și se bazează pe energia apei. Acest laser are o precizie foarte ridicată și reduce disconfortul pacienților. De asemenea, avem PRGF care ajută la vindecare mult mai rapidă și reduce semnificativ durerea din timpul intervenției. CBCT și Oral Cancer Screening sunt două tehnologii în care am investit pentru ca echipa medicală să pună un diagnostic clar și sigur. Laserul Biolase este folosit de către medici în implantologie sau endodonție, contribuind și la reducerea durerii.

Tratamentele digitale sunt cele realizate cu ajutorul tehnologiilor specializate din clinica noastră. Sunt multe tehnologii care au revoluționat stomatologia din zilele noastre, având numeroase avantaje: siguranță, precizie, garanție pe viață a tratamentului, reducerea costurilor, reducerea timpului atât pentru medic cât și pentru pacient, eliminarea durerii, vindecare rapidă etc.

În plus, noi, la Dent Estet, avem obligația să investim constant în cele mai performante tehnologii deoarece este o promisiune declarată în fața pacienților noștri încă din anul 1999, când a început povestea noastră. Este ceea ce ne aduce succesul și asigură excelența în medicina dentară.

 

 

China va avea cele mai multe transplanturi de organe din lume în 2020

China va avea cele mai multe transplanturi de organe din lume în 2020, a declarat un expert citat de Xinhua. În total 2.866 de donări de organe au avut loc în China între ianuarie şi iulie 2017, o creştere anuală de 33%, potrivit lui Huang Jiefu, preşedinte al Comitetului naţional chinez pentru donarea de organe şi transplant (COTDF).

Numai 34 de chinezi au ales să-şi doneze organele după moarte din 2010, când China a decis să înfiinţeze un sistem de donare de organe, dar numărul a crescut la 4.080 în 2016, conform sursei citate.

Peste 220.000 de chinezi şi-au exprimat dorinţa de a-şi dona organele după moarte, potrivit registrului donatorilor înfiinţat de COTDF în decembrie 2016.

Huang Jiefu a furnizat aceste informaţii cu două zile înaintea unei conferinţe privind donarea de organe şi transplant din oraşul Kunming, la care vor participa 1.000 de specialişti de la 173 de spitale din întreaga ţară calificaţi pentru chirurgia de transplant.

China a realizat progrese semnificative în cadrul legal pentru transplant de organe în ultimii ani, cu peste 30 de documente oficiale şi reglementări emise de Comisia pentru sănătate naţională şi planificare familială şi Societatea Crucii Roşii din China.

De asemenea, a fost consolidată aplicarea legii în domeniul traficului de organe pentru a-i proteja atât pe donatori, cât şi pe beneficiari. Între 2007 şi 2016, autorităţile chineze au format echipe operative comune pentru a combate traficul de organe, arestând 174 de suspecţi.

China a interzis în ianuarie 2015 transplanturile de organe recoltate de la deţinuţii executaţi, fără acordul lor. De atunci, donaţiile benevole au reprezentat singura sursă de organe pentru transplant, notează Xinhua. AGERPRES