Dr. Cătălina Roşca, medic primar medicină de laborator şi microbiologie, director medical în ultimele şase luni al Spitalului CF Paşcani, a fost numită manager interimar prin ordin dat de ministrul Transporturilor.

Conducerea MT a decis să numească un nou manager pentru cel mai vechi spital din reţeaua CF din ţară după aproape doi ani de la un raport care cataloga drept un „management defectuos“ activitatea fostului manager, jurista Mihaela Amariei.

Deşi MT a descoperit din 2015 că jurista a obţinut postul de conducere fără să ateste pregătirea sa în managementul sanitar, şi că în calitatea de fost secretar al Consiliului de Administraţie al spitalului s-a ocupat personal de organizarea acestuia, Amariei a ocupat funcţia de conducere a unităţii medicale până în 2017.

„Ordinul a ajuns la spital pe 13 martie. Prin acesta, fostul director medical, dr. Cătălina Roşca, este numit manager interimar pe o perioadă de şase luni sau până la organizarea concursului aferent“, a arătat Doina Cucoş, lider de sindicat Sanitas în spital.

Noul manager îşi propune să atragă medici către spitalul din Paşcani, având în vedere că unitatea medicală se confruntă cu o criză de personal de mai multe luni. De asemenea, Dr. Cătălina Roşca intenţionează să realizeze un proiect de reabilitare şi consolidare a spitalului, deoarece Spitalul CF din Paşcani împlineşte în 2017 nu mai puțin de 90 de ani de la înfiinţare.