Document de poziție pe tema Medicamentelor Biologice

Documentul își propune să aducă în prim plan aspectele specifice ale medicamentelor biologice, respectiv biosimilare, și să susțină poziția exprimată de către opt Societăți Științifice cu privire la utilizarea acestor produse în condiții de sigurață pentru pacienți.

Concluziile documentului sunt că tratamentul cu medicamentele biologice se face având în vedere principii specifice prevăzute în legislația europeană și națională (Ce acoperă prescrierea, eliberarea și urmărirea efectului acestor medicamente). Siguranța pacientului reprezintă criteriul principal de luare a deciziilor terapeutice, iar măsurile de control al costurilor trebuie să fie realizate prin mecanisme care să nu interfereze cu decizia medicală. Costul terapiei nu trebuie să fie singurul criteriu în alegerea terapiei.

Cele opt Societăți Științifice semnatare sunt: Societatea de Științe Farmaceutice din România, Societatea Română de Hematologie, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, Societatea Română de Dermatologie, Clubul Român pentru Boala Crohn și Colită Ulcerativ, Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie, Societatea Română de Reumatologie, Societatea Română de Pneumologie, Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală.

Documentul integral este disponibil AICI.

Sursa: http://www.ssfr.ro/

Document-Pozitie-Medicamente-Biologice