Distincție importantă pentru Aesculap AG: Divizia de chirurgie a grupului BBraun a câștigat premiul internațional de design “Red Dot” pentru capetele inovatoare folosite în endoscopia laparoscopică

După câteva zile de rating a mii de produse din întreaga lume, juriul format din experți  a acordat capetelor de cameră EinsteinVision® 3D 3.0 și 2D SmartVue® de la Aesculap premiul ”Product Design 2017”. Ceremonia de premiere a avut loc pe 3 iulie 2017, în cadrul “Galei Red Dot” din Essen.

Cu ambele sisteme de camere pentru endoscopie laparoscopică, Aesculap a implementat pentru prima dată o tehnologie de platformă. Asta presupune că, în combinație cu sistemul de camere 3D EinsteinVision® 3.0, pot fi folosite atât capetele de cameră 3D cât și cele 2D SmartVue®. Aceleași elemente de design și limbaj, precum și elemente de control uniforme pentru ambele variații ale capului camerei, înseamnă că utilizatorii se pot aștepta la o experiență consistentă a utilizatorului și, prin aceasta, la o manipulare mai simplă în activitatea clinică zilnică.

“A treia generație a sistemului nostru de camere 3D EinsteinVision® îndeplinește o varietate de cerințe ale clienților”, explică Jürgen Lippert, directorul de produs în cadrul Aesculap. Controalele de operare fac posibilă o operare intuitivă a capului camerei într-un mediu chirurgical întunecat, steril.

Au existat și alte caracteristici ale produsului care au meritat premiul din partea juriului: optica permanentă, fără ceață, cu elemente de încălzire integrate la vârful endoscopului, o calitate a imaginii de înaltă calitate, datorită unui concept extraordinar de furnizare sterilă în care sistemul de camere optice Nu trebuie sterilizat (prepararea termică este de fapt cauza principală a pierderii constante a calității imaginii componentelor optice în laparoscopie). “Acest lucru face ca operatorul să lucreze mai ușor și simultan să scurteze durata intervenției chirurgicale. Acest lucru ilustrează modul în care atât utilizatorul, cât și pacientul sunt punctul central al dezvoltării produselor noastre, deoarece, în cazul lucrărilor laparoscopice, o mai bună vizibilitate înseamnă, de asemenea, o mai mare siguranță pentru pacienți”, declară managerul de produs.

Cu ajutorul setărilor personalizate ale camerelor, sistemele de camere pot fi aplicate interdisciplinar atât în ​​chirurgia generală, cât și în cea viscerală, ginecologie, urologie sau chirurgie cardiotoracică.

Despre premiul Red Dot Design
Competiția internațională “Red Dot Award: Product Design” este organizată de Centrul de Design din Renania de Nord-Westfalia, cu sediul în Essen și este una dintre cele mai mari competiții de design din lume. De peste 60 de ani, o echipă de experți acordă sigiliul de calitate pentru un design bun și inovație pentru design-urile excelente ale anului. Și în anul 2017, producătorii și designerii din întreaga lume au fost invitați să își prezinte produsele. Juriul de aproximativ 40 de membri, alcătuit din designeri independenți, profesori de design și jurnaliști specializați, a testat, a discutat și a evaluat fiecare produs individual. În total, concursul a înregistrat mai mult de 5500 de depuneri în acest an din 54 de țări.